Vine, vine primavara... in weekend! Pana atunci, zapada si frig!

Vine, vine primavara... in weekend! Pana atunci, zapada si frig!
De vineri, vremea începe să se încălzească în toată ţara, anunţă meteorologii. La noapte vor mai fi temperaturi coborâte, cu aspect geros, în special în zonele din estul Transilvaniei. Miercuri vremea se încălzeşte puţin, însă de joi iarna revine în forţă în aproape toată ţara cu ninsori în majoritatea regiunilor şi vânt susţinut. Maximele vor fi în continuare extrem de modeste, de la minus 3 grade în depresiuni la cel mult 6 pe litoral.

Abia sfârşitul de săptămână aduce primele semne ale primăverii.

"Procesul de încălzire clară începe vineri. Ne aşteptăm la o serie de ninsori joi.  Miercuri noaptea şi joi va ninge  în toată ţara. Doar în Dobrogea ar putea fi ploi. Apariţia acestor precipitaţii mixte este un semn de încălzire. De vineri ne instalăm pe un regim termic mai plăcut", a declarat pentru RTV Aurora Bell, meteorologul şef în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Dimineaţa de marţi este geroasă în nordul şi centrul ţării, iar în sud cad ninsori slabe. În rest cerul e variabil. La prânz sunt minus 4 grade la Suceava şi Miercurea Ciuc, minus 1 grad la Bacău şi 2 grade peste zero la Constanţa, Ploieşti şi Sibiu.

Miercuri se anunţă cer variabil, dar spre seară cad lapoviţe şi ninsori în sud-sud-vest. Temperatura creşte puţin şi, în mare parte din ţară, maximele diurne devin pozitive. Doar la Miercurea Ciuc mai sunt minus 4 grade la amiază. Cel mai cald este tot în vest sunt 7 grade la Arad. 

După uşoara ameliorare a vremii mâine, joi, iarna revine în forţă în aproape toată ţara cu ninsori în majoritatea regiunilor şi vânt susţinut. Maximele sunt în continuare extrem de modeste, de la minus 3 grade în depresiuni la cel mult 6 pe litoral.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
253

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
313

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
705

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...