Vin zile din ce în ce mai grele pentru Spitalul Judeţean Mavromati!

Vin zile din ce în ce mai grele pentru Spitalul Judeţean Mavromati!
Veşti nu tocmai bune pentru Spitalul Judeţean Mavromati! Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu, instituţia pe care o conduce nu va mai deconta niciun serviciu suplimentar, peste ceea ce prevede contractul, finanţarea pentru cheltuielile suplimentare putând fi asigurată de Consiliul Judeţean, care are în subordine unitatea spitalicească.

Măsura, care în opinia şefului CJAS trebuia adoptată de mai demult, a fost luată de guvernanţi pentru a limita cheltuielile nejustificate cu internările.

"A fost modificată Legea 95/2006 cu OUG nr.2/2014, care spune in felul următor: autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii, capitale, consolidare, extindere, ale unităţilor sanitare cu paturi transferate în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţte din bugetele locale. Legea prevede strict: au un contract şi îi plătesc ceea ce are în contract. În rest, ceea ce se face se face pe răspunderea spitalului şi a ordonatorului principal de credite", a declarat Costel Lupaşcu.

În prezent, finanţarea la Spitalul Judeţean se asigură în baza unui act adiţional încheiat cu CJAS, noul contract urmând a fi semnat în luna aprilie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...