Vijelie în Botoșani: Arbori prăbușiți în curtea unui spital și pe carosabil, drumuri blocate, pompierii chemați și la o casă inundată! (Foto, Video)

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, mieruri seara, în municipiul Botoșani și în mai multe comune ale județului, pompierii militari și voluntari, dar și drumarii au fost solicitați să intervină în mai multe situații.

Astfel, în curtea Secției Dermato-Infecțioase de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Botoșani, doi arbori au fost doborâți de vânt pe calea de acces.

Pe DJ 296 Botoșani-Roma, un copac era căzut pe partea carosabilă, iar traficul rutier blocat.

Pompierii au intervenit și pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoșani, unde din cauza apei adunate pe șosea circulația rutieră era îngreunată, dar și în localitatea Roma, unde o locuință a fost inundată.

De asemenea, s-a intervenit în municipiul Botoșani, pe strada Pacea, unde un copac putea să cadă peste acoperișul unei clădiri, pe DN 29 B, în apropierea localității Cucorăni, unde un arbore căzut pe partea carosabilă a blocat circulația pe un sens de mers.

Pompierii au fost solicitați și în localitatea Cătămărăști Deal, unde un stâlp de telefonie putea să cadă oricând peste fire electrice, o mașină și o casă.

Pe Calea Națională din municipiul Botoșani, un copac putea să cadă oricând peste fire electrice, pompierii fiind solicitați la timp.

Pentru înlăturarea efectelor au acționat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Roma, Mihai Eminescu, drumarii de la Secției de Drumuri Naționale, Poliție Locală Botoșani și de la furnizorul de energie electrică.

Timp de mai bine de o oră, 19 comune ale județului s-au aflat sub incidența a două avertizări nowcasting tip cod portocaliu de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Pentru protecția populației din zonele vizate au fost transmise două mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Până la ora 22.45, alte 16 localități au fost sub o atenționare tip cod galben de instabilitate atmosferică. 





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...