Viitura de pe Jijia a ajuns la Todireni!

Viitura de pe Jijia a ajuns la Todireni!
Râul Jijia continuă să ameninţe gospodăriile cetăţenilor care locuiesc în zona inundabilă. În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, 28 persoane din satul Buimăceni, comuna Albeşti, au fost evacutate după ce râul şi-a mutat albia în gospodăriile lor.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile locale, 29 de locuinţe au fost inundate, iar în 8 locuinţe a intrat apa. Au mai fost afectate de 936 ha de teren agricol, 306 ha păşuni şi un pod.

În comuna Todireni, râul Jijia a inundat 250 ha păşuni şi 50 ha teren agricol, la Răuseni 100 ha de păşuni, iar la Hlipiceni 60 ha inundate.

În toate zonele afectate de inundaţii acţionează pompieri, poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi, militari şi membrii ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă pentru evacuarea persoanelor şi bunurilor, salvarea animalelor, acolo unde se impune, protejarea locuinţelor, acolo unde apele nu au inundat încă gospodăriile şi înlăturarea efectelor (evacuare bunuri din locuinţele avariate, evacuare apă din locuinţe, beciuri, gospodării), informeaza ISU Botosani.

Potrivit datelor furnizate de specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, cotele râului Jijia sunt în creştere pe raza localităţilor Hlipiceni (cu 8 cm peste cota de pericol) şi Todireni (cu 45 cm peste cote de inundaţie). La Dorohoi şi Dângeni cotele sunt în scădere.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
251

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
308

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
696

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...