VIDEOCONFERINTA la Prefectura cu Victor Ponta si Costica Macaleti! Prefectii si sefii drumurilor nationale si judetene amentati cu sanctiuni: "Toata lumea pe pozitii"

VIDEOCONFERINTA la Prefectura cu Victor Ponta si Costica Macaleti! Prefectii si sefii drumurilor nationale si judetene amentati cu sanctiuni: "Toata lumea pe pozitii"
Luni dupa-amiaza a avut loc o videoconferinta, la Prefectura, intre reprezentantii Guvernului de la Bucuresti si cei din teritoriu, in care s-a discutat despre CODUL GALBEN de ploi si ninsori care intra in vigoare din aceasta seara. 

Premierul Victor Ponta le-a transmis tuturor prefectilor din tara sa-si ia masurile necesare pentru ca cetatenii sa nu ramana blocati pe drumuri din cauza viscolului.


Gabriel Oprea, viceprim-ministrul Romaniei si Ministrul Afacerilor Interne, 
le-a cerut reprezentantilor Drumurilor Nationale si Judetene sa tina legatura cu administratorii firmelor care se ocupa de deszapezire, pentru a da cu antiderapant in zonele unde se va forma polei, in special in judetele din zona Moldovei. Acesta i-a amenintat cu sanctiuni dure pe cei care nu-si fac treaba in perioada urmatoare.

"Va asigur, domnule prim-ministru, ca asa cum am facut la precedentul episod de deszapezire, nu vom ezita sa-i sanctionam pe cei care nu intervin pentru deszapezire. Domnul Inspector Genera al Politiei Romane, Petre Toba, are aceasta misiune", a precizat Gabriel Oprea.


La randul sau, prefectul Costica Macaleti a facut un apel catre membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta ca toata lumea sa fie pe pozitii si sa intervina in caz de viscol.

"Trebuie de facut adresa la Centrul de Dializa, in cazul in care avem situatii mai critice, sa-si aduca din timp dializatii la centru. Sa verificam adaposturile de noapte in orase. Legat de cetatenii cu probleme speciale din comune, noi am avut o operativa in care am discutat ca politistii, impreuna cu cei care se ocupa de problemele sociale de la primarii sa faca o monitorizare a acestor cetateni sa vada daca au lemne si ce le trebuie pentru perioada de iarna. De asemenea vreau lista cu locurile de cazare de la toate UAT-urile, ca in caz de nevoie sa stim unde cazam oamenii, dar speram sa nu ajungem in situatii de genul acesta. De aceea repet, in momentul in care incepe viscolul, toata lumea pe pozitii, incepand cu politia si Drumurile Nationale si Judetene. Politia sa verifice daca masinile sunt echipate cu cauciuri de iarna, lanturi, lopeti, iar unde este cazul sa restrictionam circulatia. Nu vrem sa ramana oameni pe camp", a spus prefectul Costica Macaleti.




 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...