VIDEO: Romii se cearta intre ei! Au protestat pe străzile din municipiul Botoșani! "Ghinion, romii s-au trezit din somn!" FOTO

Zeci de romi din municipiul Botoșani au protestat miercuri pe străzile din oraș, aceștia îndreptându-se dinspre Parcul Tineretului spre Instituția Prefectului.

Romii au fost însoțiți de echipaje de poliție și jandarmi, protestul fiind unul autorizat. Acestia au ieșit în stradă după ce comunitatea lor s-a împărțit în două, nemulțumirile pornind de la numirile la conducerea Partidei Romilor de la nivel local. Cei care au ieșit în stradă nu vor să fie conduși de Loredana Lascarache și cer organizarea de alegeri democratice.

Mai mulți protestatari au venit cu pancarte pe care au scris diferite mesaje, precum “Vrem reformă internă nu sclavie modernă, Suntem democrați nu stăm subjugațiVrem alegeri libere veniți cu noi, romii nu sunt gunoi"

Cetățenii de etnie romă s-au adunat în Parcul Tineretului și au plecat într-un marș pe strada Tudor Vladimirescu, Ion Pillat, Pietonalul Transilvaniei, sediul Partidei Romilor și apoi către Prefectură. 

Cand au ajuns in fata Partidei Romilor, acestia au inceput sa huiduie si sa ceara demisia actualei conduceri.

"Noi ca si organizatie incercam sa facem niste schimbari in judetul Botosani si am facut activitati pentru copii, pentru oameni in varsta. Oamenii nu sunt informati corect si din cauza asta s-a ajuns la aceasta actiune. Ei au acest drept de a protesta, dar ar trebuie sa vina un reprezentant sa discute cu noi. Oamenii sunt dezinformati si sunt instigati sa participe la astfel de actiuni", a declarat Loredana Lascarache, sefa organizaţiei Partidei Romilor Pro Europa din Botosani.

De aici reprezentantii romilor care au organizat protestul au mers sa discute cu subprefectul Gelu Tiganuca, cerand sa se organizeze alegeri.
 






























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicii din Botoșani și-au ales reprezentanții, pe liste și Monica Adăscăliței!

astăzi, 10:31

Medicii din județul Botoșani și-au ales persoanele care să îi reprezinte la nivel județean și național. Astfel, Colegiul Medicilor Botoșani este alcătuit din 13 medici. Aceștia sunt...

FC Botoșani, revelația etapei a 12-a: Dă trei jucători în echipa ideală!

astăzi, 10:20

Moldovenii i-au administrat a doua înfrângere lui Marius Șumudică de la instalarea pe banca giuleștenilor, scor 2-0. A fost un succes care a scos formația lui Liviu Ciobotariu de pe ul...

Salariul primarului Cosmin Andrei, peste cele încasate de edilii din Bistrița sau Piatra Neamț!

astăzi, 09:40

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a încasat anul trecut 209.505 lei, sub nivelul primarilor din orașe precum Călărași, Zalău, Buzău sau Giurgiu, iar cel al municipiului Botoșani, ...