VIDEO: Primele concluzii ale medicilor legiști în cazul morții tinerei de 32 de ani. DSP derulează o anchetă

VIDEO: Primele concluzii ale medicilor legiști în cazul morții tinerei de 32 de ani. DSP derulează o anchetă

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul tinerei de 32 de ani, care a decedat, vineri, pe Secția de Reanimare a Maternității din Botoșani, la câteva zile după ce a născut. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă pentru verificarea modalității de intervenție a cadrelor medicale, a declarat managerul instituției, medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, necropsia a indicat că femeia a intrat în stop-cardio respirator ireversibil pe fondul unui atac vascular cerebral suferit în timpul travaliului. Organismul său dezvoltase embolie amniotică și bronhopneumonie.

„Actualmente este o anchetă în curs de desfășurare și urmează să avem această comisie care va verifica toate documentele medicale și cauza decesului. Din comisie vor face parte un profesor al Centrului Universitar Iași, un reprezentant al Colegiului Medicilor, un reprezentant al Maternităii, al Medicinei Legale, un inspector sanitar al Direcției de Sănătate Publică. În urma consultării acestor documente vom lua o decizie și vom comunica rezultatul final. Avem un diagnostic post-necroptic, dar așteptăm toate documentele de pe tot parcursul internării pacientei. Comisia va hotărî care sunt concluziile finale”, a precizat Monica Adăscăliței.

Tânăra de 32 de ani a născut o fetiță pe 24 iunie, după o sarcină de 42 de săptămâni. Ea a intrat apoi în comă profundă, fiind internată la Anestezie și Terapie Intensivă.

De asemenea, Poliția efectuează cercetări in rem, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta