VIDEO: Pacienți cu Covid-19, transferați cu avionul din București spre Iași. Unul va fi a adus la Botoșani

VIDEO: Pacienți cu Covid-19, transferați cu avionul din București spre Iași. Unul va fi a adus la Botoșani

Mai multe zboruri sunt efectuate, miercuri seară, pentru a transfera 15 bolnavi de COVID-19 din București, aflați în stare gravă, către spitale din Iași, Bacău și Botoșani. Inițial, Ministerul Apărării anunța că doar primele două municipii menționate vor prelua pacienții, însă în timpul unei videoconferințe cu managerii de spitale și de direcții de sănătate publică, s-a decis ca și Spitalul Județean „Mavromati” să primească unul dintre bolnavi.

Decizia a fost luată după ce spitalele din București au rămas fără locuri la Terapie Intensivă, în contextul în care astăzi au fost înregistrate doar în Capitală alte aproape 1.500 de noi îmbolnăviri.

Un avion Spartan al Armatei a decolat în jurul orei 15:00 pentru a a transfera cinci pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă. Pacienții preluați în prima cursă a aeronavei C27J Spartan vor fi preluați de pe aeroporturile Bacău și Iași, transmite Ministerul Apărării. Un echipaj de ambulanță din Botoșani este direcționat spre Iași, în întâmpinarea unui pacient.

Trei bolnavi sunt preluați de Spitalul Județean din Iași, unul de către cel din Bacău și unul este adus la Botoșani. Ceilalți zece vor fi și ei repartizați unităților sanitare din regiune.

„Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov”, transmite Ministerul Apărării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mai multe localități rămân sub cod galben de ceață

astăzi, 16:06
108

Până la ora 18:00, mai multe localități din județul Botoșani se află sub o atenționare meteorologică de tip cod galben de ceață.Acest fenomen determină scăderea vizibilităţii s...

Cod galben de ceață în Botoșani, până la prânz

astăzi, 10:20
68

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de tip cod galben de ceață pentru județul Botoșani, valabilă până la ora 12:00.Conform prognozei de spec...

Aparatură medicală de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean (fotogalerie)

astăzi, 10:12
231

Procesul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean continuă prin achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație în valoare de peste un milion de euro pentru Spitalul Jude...