VIDEO: Pacienți cu Covid-19, transferați cu avionul din București spre Iași. Unul va fi a adus la Botoșani

VIDEO: Pacienți cu Covid-19, transferați cu avionul din București spre Iași. Unul va fi a adus la Botoșani

Mai multe zboruri sunt efectuate, miercuri seară, pentru a transfera 15 bolnavi de COVID-19 din București, aflați în stare gravă, către spitale din Iași, Bacău și Botoșani. Inițial, Ministerul Apărării anunța că doar primele două municipii menționate vor prelua pacienții, însă în timpul unei videoconferințe cu managerii de spitale și de direcții de sănătate publică, s-a decis ca și Spitalul Județean „Mavromati” să primească unul dintre bolnavi.

Decizia a fost luată după ce spitalele din București au rămas fără locuri la Terapie Intensivă, în contextul în care astăzi au fost înregistrate doar în Capitală alte aproape 1.500 de noi îmbolnăviri.

Un avion Spartan al Armatei a decolat în jurul orei 15:00 pentru a a transfera cinci pacienți cu COVID-19, aflați în stare gravă. Pacienții preluați în prima cursă a aeronavei C27J Spartan vor fi preluați de pe aeroporturile Bacău și Iași, transmite Ministerul Apărării. Un echipaj de ambulanță din Botoșani este direcționat spre Iași, în întâmpinarea unui pacient.

Trei bolnavi sunt preluați de Spitalul Județean din Iași, unul de către cel din Bacău și unul este adus la Botoșani. Ceilalți zece vor fi și ei repartizați unităților sanitare din regiune.

„Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov”, transmite Ministerul Apărării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Infracțiuni descoperite în urma unui conflict. Patru tineri au fost reținuți

astăzi, 16:05
64

Patru tineri din comuna Corni și din municipiul Botoșani, cu vârstele cuprinse între 29 și 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, vineri, fiind cercetați sub aspectul comiteri...

Accident rutier frontal. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, inclusiv un copil

astăzi, 15:20
698

Patru persoane au fost rănite în timpul unui accident rutier petrecut, vineri, pe drumul național 29D Botoșani-Trușești, în intersecție cu tronsonul de legătură cu localitatea Ion...

Botoșăneni care veneau din Marea Britanie, prinşi pe Aeroportul Internaţional din Iaşi cu adeverinţe de vaccinare false

astăzi, 15:00
176

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport din Iaşi și medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au depistat adeverinţe ce purtau însemnele autorit...