VIDEO. Nelu Tătaru, la Botoșani: „Vom putea impune restricții doar la nivel local. Este necesară solidaritatea”

VIDEO. Nelu Tătaru, la Botoșani: „Vom putea impune restricții doar la nivel local. Este necesară solidaritatea”

Guvernul nu ia în calcul revenirea la stare de urgență nici în contextul creșterii exponențiale a numărului de infectări confirmate cu Sars-CoV-2, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat într-o vizită de lucru la Botoșani. Oficialul a reiterat apelul la solidaritate și simț civic, adresat populației.

Potrivit acestuia, restricțiile sunt adoptate descentralizat tocmai pentru a se evita carantinarea unor zone unde distribuția cazurilor nu impune o asemenea măsură. Ministrul a explicat că doar comitetele județene pentru situații de urgență vor adopta decizii în acest sens, în funcție de incidență.

„Am făcut abordarea locală. Vom putea impune restricții, chiar până la carantinarea localităților, doar la nivel județean, local. Fiecare comitet județean pentru situații de urgență își face o evaluare, primește o informare de la Direcția de Sănătate Publică în 24 de ore, evaluează evoluția pe 48 de ore și atunci iau deciziile. Dacă avem un număr și o creștere accentuată, se va face carantinarea acelei localități. Orice măsură restrictivă țin de autoritățile locale”, a spus Tătaru.

Totodată, el a precizat că primul factor pe care contează autoritățile, este spiritul civic al cetățenilor, primii vinovați de răspândirea cazurilor, în opinia sa, dacă se dovedește că nu respectă regulile sanitare. Oficialul a făcut, în acest context, un nou apel la solidaritate.

„Menționez încă o dată: este un efort comun și este necesară solidaritatea în acest moment greu. Nu doar noi, toată Europa trece printr-o extensie a transmiterii a numărului de cazuri noi și cu restricții”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Reiterăm că municipiile județului Botoșani, dar și trei comune se află în scenariul „roșu”, de vineri, timp de 14 zile. Măsura poate fi prelungită în funcție de evoluția incidențelor de infectare înregistrate.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Puțin peste 400 de locuri de muncă disponibile în județul Botoșani (document)

Luni, 5 Decembrie 2022
288

Un număr de 412 locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în județul Botoșani, se arată într-o centralizare transmisă luni de Agenția Județeană pentr...

Mașină cuprinsă de flăcări în mers, în urma unui scurtcircuit

Luni, 5 Decembrie 2022
295

Un autoturism a luat foc, luni dimineață, în timp ce se deplasa pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU...

Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din subordinea CJ

Duminică, 4 Decembrie 2022
246

Consiliul Județean (CJ) a decis ca bursele pentru elevii școlilor speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, aflate în subor...