VIDEO: Elicopterul SMURD care s-a prăbuşit era pilotat de un botoşănean! IMAGINI cu aparatul prabusit!

Printre cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD, prabusit joi dupa-amiaza in Republica Moldova, se afla si botosaneanul Doru Gavril, cel care se afla la mansa aeronavei.

Născut pe 11 martie 1963, la Viișoara, în județul Botoșani, pilotul Doru Gavril a fost comandantul Unității Speciale de Aviație Iași.

Potrivit oficialilor Ministerului Afacerilor Interne, comandorul avea o vastă experienţă, având pe elicopter 4.181 de ore de zbor, efectuand foarte multe misiuni la Botosani, fiind mereu incantat ca ajunge pe pamantul natal. Lucra în armată din 1985 şi în MAI din 2005, era căsătorit şi avea un copil.



Vineri, în jurul orei 14.23 Autoritatea Aeronautică din Republica Moldova a informat Centrul Operaţional de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi a Ministerului Afacerilor Interne că a pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD care opera pe raza Republicii Moldova în baza acordului transfrontalier de cooperare.

La nivelul MAI a fost convocată de îndată celula de criză pentru gestionarea situaţiei. Autorităţile din Republica Moldova au confirmat în jurul orei 15.00 că într-o regiune împădurită din Raionul Cantemir a fost găsită epava elicopterului iar cele patru persoane aflate la bord sunt decedate. Pe lângă pilot, şi-au mai pierdut viaţa copilotul, medicul şi asistentul.
 


Era cea de-a doua misiune a elicopterului SMURD, de vineri, în Republica Moldova. Aparatul de zbor se îndrepta către Cahul de unde trebuia să preia o pacientă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient s-a produs tragedia. Medicul care şi-a pierdut viaţa avea o experienţă de 5 ani pe elicopterul SMURD, iar asistentul de 11 ani. De asemenea, copilotul avea aproape 2.000 de ore de zbor.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au anunţat că toate aeronavele 135 rămân la sol. Elicopterul care s-a prăbuşit era unul dintre cele mai noi din dotarea SMURD. 

Raed Arafat, coordonatorul SMURD şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, a transmis pe Facebook un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor patru colegi care şi-au pierdut vieţile în accident.

În astfel de momente rămânem fără cuvinte şi fără răspunsuri şi ne întrebăm oare ce s-a întâmplat şi de ce a trebuit să se întâmple! Riscurile acestei meserii sunt asumate de noi când ne implicăm însă aceste riscuri trebuie să fie reduse la minim chiar dacă ele niciodată nu pot fi reduse la zero. Îmi pare rău că salvatorii devin victime şi rămânem neputincioşi când pierdem colegi valoroşi în misiuni de salvare. Nu avem de unde să ştim când astfel de tragedii urmează să se întâmplă altfel poate am fi făcut totul să le prevenim. Am lucrat mult cu colegii din Iaşi şi din Moldova că proiectul cu Republica Moldova să fie implementat şi să fie un succes şi îmi pare rău că ne confruntăm din nou cu o tragedie care pune la încercare echipa şi sistemul. Sunt convins că vom merge mai departe şi vom salva vieţi aşa cum am făcut întotdeauna!.

CITESTE SI: DORU GAVRIL - Profesionistul care înseninează vieți!

Video mai jos de la prima misiune efectuata joi dimineata in R. Moldova:

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Negru, la pas prin Botoșani: ,,Cum de au ajuns toți "vecini de cartier”! (Video)

astăzi, 14:30

Cunoscutul om de televiziune Dan Negru, a luat la pas, duminică, 19 ianuarie, aleile Botoșaniului. Într-un video postat, acesta își exprimă mirarea și caută un răspuns referitor la ...

Valeriu Iftime: „Mă bucur că am reușit să contribui la sprijinirea unei familii pentru care orice ajutor face diferența”! (Video)

astăzi, 13:14

„Tot ce le-a mai rămas este o comunitate unită, care nu vrea să rămână indiferentă la durerea lor și face tot posibilul să dea o mână de ajutor. Tot ceea ce vedeți &icir...

Sindicatul Solidaritatea Sanitară Botoșani, nemulțumit de sporul pentru activitatea desfășurată în zilele libere și sărbători legale!

astăzi, 11:52

Prin acțiunile desfășurate în acea perioadă s-a reușit eliminarea unei serii de pierderi. De partea pozitivă poate fi reținut faptul că angajații din sănătate au în continuar...