VIDEO: Cultură de cannabis descoperită în judeţul Botoşani!

VIDEO: Cultură de cannabis descoperită în judeţul Botoşani!
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc. În urma efectuării a 9 percheziţii domiciliare, a fost depistată o cultură indoor şi 8 kilograme de cannabis, iar 4 persoane au fost reţinute.

La data de 27 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Botoşani şi Vrancea, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate Vrancea şi Botoşani, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi poliţişti de frontieră de la I.T.P.F. Iaşi şi S.T.P.F.  Botoşani.

Din cercetări a reieşit că, în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi cultivat cannabis, pe raza localităţii Româneşti, judeţul Botoşani, în scopul comercializării drogurilor în municipiul Iaşi, precum  şi în  alte localităţi din ţară.

În urma  percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 8 kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma administrării probatoriului, 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iași, în cursul zilei de astăzi,  cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Departamentul  de  Informaţii şi Protecţie Internă. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BIZZ.CLUB Botoșani organizează workshop cu Zoltán Veres

astăzi, 16:07
17

Pe 22 mai, începând cu ora 08:45, Hotelul Rapsodia din Botoșani va fi gazda unui eveniment deosebit, dedicat atât membrilor, cât și non-membrilor BIZZ.CLUB Botoșani.Zolt&a...

Un bărbat din Dorohoi își va petrece următorii cinci ani după gratii, care este motivul!

astăzi, 15:28
110

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dorohoi, pe n...

O tânără din Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat cu spray lacrimogen în fața unui coleg la o intervenție! (foto, video)

astăzi, 15:00
333

Rebeca T., din județul Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat spray lacrimogen în fața colegului ei de patrulă care încerca să imobilizeze un bărbat recalcitrant.Totul...