VIDEO Ciobanii au luat cu asalt Parlamentul! Cristiana Anghel se cearta cu protestatarii!
NEWS ALERT

VIDEO Ciobanii au luat cu asalt Parlamentul! Cristiana Anghel se cearta cu protestatarii!
Ciobanii au intrat in curtea Palatului Parlamentului, zeci de forte de ordine fiind in zona pentru a-i impiedica sa intre peste parlamentari! În aceste momente, Cristiana Anghel a iesit in curte si se cearta cu protestatarii!

Aproximativ 2000 de crescatori de oi, din toata tara, protesteaza, marti, la Palatul Parlamentului, fata de modificarile la Legea vanatorii, prin care se limiteaza numarul de caini pe care il pot detine oierii, dar si fata de alte norme de aplicare a legii.

Ciobanii s-au strans in Parcul Izvor, in fata Palatului Parlamentului, incepand cu ora 9:00. Ei au venit imbracati in cojoace traditionale si au adus cu ei clopote, talangi si bastioane de oierit. In urma cu scurt timp ei au intrat in curtea Parlamentului si spun ca vor sa intre peste alesii lor, sa discute, pentru ca nimeni nu vrea sa ii asculte.

Potrivit protestatarilor, ei se impotrivesc unor reglementari din Legea vanatorii si a fondului cinegetic, care interzic infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic si limiteaza numarul de caini pe care crescatorul de animale il poate detine.

Acestia cer abrogarea acestor norme.
 

Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit prevederilor legislative, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
224

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
386

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
532

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...