VIDEO: AUR Olimpic pentru Botoșani! Simona Radiș, prima campioană română de la Tokyo

VIDEO: AUR Olimpic pentru Botoșani! Simona Radiș, prima campioană română de la Tokyo

Performanță uriașă pentru o sportivă din Botoșani. Simona Radiș, portdrapelul României la Jocurile Olimpice, a reușit în dimineața zilei de miercuri să readucă canotajul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat primul aur olimpic al României la Tokyo, devenind campioane olimpice la dublu vâsle.

Cele două campioane au făcut o cursă perfectă, reușind să învingă Noua Zeelandă, cea mai periculoasă adversară, tricolorele conducând cursa cap-coadă.

Româncele au încheiat ultimul act cu 6:41,03, la peste 3 secunde de locul 2, ocupat de Noua Zeelandă. Bronzul a fost câștigat de barca din Olanda.

Simona și Ancuța concurează împreuna din anul 2019, iar acesta este cel mai important moment al carierei lor.

"Au o mentalitate foarte bună. Sunt puternice, sunt antrenate foarte bine, dar au o mentalitate foarte bună, care acum se vede în tot lotul României de canotaj. Nu au nimic în plus ceilalți adversari, poate doar un sistem mai bun. Dar la nivel de lot olimpic cred că au avut aproape tot ce era nevoie. Și au avut o echipă foarte bună în spate. Și s-a văzut", a spus canotoarea Georgeta Andrunache, cvintuplă campioană olimpică.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
25

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
432

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
53

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...