Victor Ponta: Mă simt VINOVAT față de toți oamenii pe care îi propun, când îi propun li se DESCOPERĂ ceva

Victor Ponta: Mă simt VINOVAT față de toți oamenii pe care îi propun, când îi propun li se DESCOPERĂ ceva
Premierul Victor Ponta a ținut să precizeze că în momentul în care l-a propus pe Ovidiu Silaghi la ministerul Transporturilor, acesta nu acuzat de nimic. Ponta a dăugat că îl încearcă un sentiment de vinovăție pentru că după ce face anumite propuneri, oamenilor respectivi li se "descoperă" ceva.  

"Când l-am propus nu era acuzat de nimic. Mă simt într-un fel vinovat faţă de toţi oamenii pe care îi propun, când îi propun li se descoperă ceva (...) Probabil că preşedintele ştia din moment ce nu l-a numit, eu nu citesc dosare atât de des, nu intra în atribuţiunile mele legale să citesc dosare şi nici în cele ale preşedintelui", a spus Victor Ponta, citat de evz.ro.   

Întrebat dacă bănuia că există un dosar pe numele lui Ovidiu Silaghi, Victor Ponta a răspuns: "Sincer să fiu, cred că toţi aveţi asemenea premoniţii. S-a mai întâmplat".   

Premierul a anunțat în această seară că Ovidiu Silaghi și-a retras candidatura de la ministerul Transporturilor. La scurt timp, PNL a transmis un comunicat de presă în acest sens.   

Silaghi: "Sunt nevinovat"   

"Pentru a nu prelungi situația de interimat la acest minister și pentru a nu aduce prejudicii de imagine Partidului Național Liberal și Guvernului Romaniei, îmi voi retrage candidatura la Ministerul Transporturilor și voi cere PNL să facă o noua nominalizare. Sunt convins că în timp se va dovedi faptul că sunt întru totul nevinovat și că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu", a spus Silaghi potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.   

Procurorul General al României, Tiberiu Nițu, a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor în vederea acordării avizului pentru începerii urmăririi penale față de Ovidiu Silaghi. El este suspectat de infracţiunea de trafic de influență în formă continuată. Faptele au fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor. În dosar este implicat și "celebrul" Remus Șpan, prieten vechi al ministrului. EVZ a anunţat încă de săptămâna trecută că DNA va acţiona în cazul Silaghi.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
124

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
43

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
94

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...