Victor Ponta: Imi doresc o noua lege a salarizarii

Victor Ponta: Imi doresc o noua lege a salarizarii
Premierul Victor Ponta a declarat ca isi doreste o noua lege a salarizarii, bazata pe criterii noi, astfel incat sa fie reduse disparitatile foarte mari intre venituri.  

"Imi doresc sa avem o noua lege a salarizarii, pentru ca legea Guvernului Boc, pe langa faptul ca a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu exista in acest moment o salarizare unitara, exista un haos general si, stiti foarte bine, salarizarea in domeniul administratiei publice reprezinta unul din obiectivele toamnei parlamentare", a explicat premierul Victor Ponta, prezent astazi, la sediul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, informeaza rtv.net.

El a atras atentia asupra faptului ca exista mari diferente intre diverse salarii din aceleasi institutii si ca prin noua lege se doreste diminuarea acestora.  

"Principiile de la care pornim sunt cele ale unei mai mari flexibilitati si ale unui sistem care sa recompenseze angajatii din sistemul public si pe baza de criterii de performanta", a punctat premierul.  

Precizarile sale au fost facute in contextul in care Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a transmis, astazi, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta prin care semnaleaza salarizarea deficitara din educatie, precum si politizarea invatamantului preuniversitar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...