Victor Ponta a părăsit şedinţa CSAT la 30 de minute de la începutul acesteia

Victor Ponta a părăsit şedinţa CSAT la 30 de minute de la începutul acesteia
Prima întâlnire dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta după referendumul de demitere a şefului statului, ocazionată de şedinţa CSAT de la Palatul Cotroceni s-a încheiat rapid. Victor Ponta a părăsit şedinţa, la nici 30 de minute de la începutul acesteia.

Conform surselor Realitatea.net, premierul ar fi avut o dispută cu preşedintele Băsescu în legătură cu strategia pentru refacerea credibilităţii României. Victor Ponta a fost înlocuit în şedinţa CSAT de vice-premierul Florin Georgescu. 

Conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda întâlnirii se află strategia pentru refacerea credibilităţii României şi programul de achiziţionare al avioanelor multi-rol.

În plus, pe agendă se mai află şi starea Armatei României, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale, procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare, proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia, precum și vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

Administraţia Prezidenţială mai precizează că în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

Privatizarea Oltchim nu a făcut obiectul niciunei analize în CSAT şi nu a fost inclusă pe ordinea de şedinţă a viitoarei reuniuni a Consiliului, neexistând nicio solicitare a Guvernului în acest sens, a anunţat marţi Administrația Prezidențială, dezmințind astfel informațiile vehiculate si de surse din mediul politic.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
6

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
42

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...