Victor Construct avertizează asupra "pericolului iminent" ca Teatrul să se prăbuşească şi arată cu degetul către fostul primar: "Este responsabil de blocarea proiectului!

Victor Construct avertizează asupra "pericolului iminent" ca Teatrul să se prăbuşească şi arată cu degetul către fostul primar: "Este responsabil de blocarea proiectului!
Au trecut doi ani de când, în centrul oraşului, clădirea Teatrului "Mihai Eminescu" a intrat în reabilitare, astăzi fiind foarte aproape de a deveni o grămadă de moloz!

Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL, cel căruia i-a fost încredinţată lucrarea de reabilitare şi modernizare, nu exclude posibilitatea ca ceea ce a mai rămas din clădirea Teatrului "să se prăbulească oricând", vorbind chiar de un "pericol iminent".

"De-a lungul perioadei scurse din august 2014 şi până în prezent, societatea noastră a trimis zeci de adrese în care am semnalat numeroasele probleme de proiectare, precum şi atenţionări repetate privind starea gravă de deteriorare a structurii de rezistenţă a clădirii. Printre altele, e vorba de fisurile din grinzi şi planşee, corodarea armăturii, cavernele din betonul aferent, infiltraţiile de apă şi zidurie deteriorate. Practic, există un pericol iminent ca o clădire monument istoric amplasată în centrul oraşului să se prăbuşească oricând. Şi totuşi, după 28 de luni de la demararea proiectului, timp în care s-a bătut pasul pe loc, nimic concret nu s-a întâmplat pentru găsirea unei soluţii viabile", a transmis Victor Mihalachi.

Mai mult, transmite directorul societăţii, firma ar fi suferit prejudicii financiare mari "prin neimplementarea proiectului precum şi prejudicii de imagine", responsabil de situaţia creată fiind, în opinia lui Victor Mihalachi, fosta administraţie, prin persoana fostului primar Ovidiu Portariuc. 

"Pentru toate acestea ne declinăm responsabilitatea atâta vreme cât în perioada mandatului de primar al domnului Ovidiu Iulian Portariuc au avut loc zeci de întâlniri şi şedinţe în care s-au făcut promisiuni, s-au căutat soluţii şi până la urmă nu s-a întâmplat nimic. Clădirea se degradează în continuare sub nepăsarea generală. În opinia noastră, domnul ex-primar Portariuc a fost direct  responsabil de luarea unor decizii adecvate. Atâta vreme cât nu a făcut-o, prejudiciile financiare aduse firmei, cât şi locuitorilor municipiului Botoşani prin blocarea acestui proiect îi sunt imputabile. Asigurând pe toţi cei interesaţi că suntem ataşaţi în continuare acestui proiect şi sprijiniimcu celeritate orice iniţiativă ce poate duce la concolidarea şi restaurarea acestei clădiri atât de importante pentru întreaga comunitate", a încheiat Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
110

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
134

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
150

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...