Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului
Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votul dat marţi în şedinţa de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului.

Candidatura acestuia a întrunit 306 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", în condiţiile în care Legea 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului prevede că e numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament. Mandatul său va fi de cinci ani de la data numirii, putând fi reînnoit o singură dată.

Membrii Comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, luni, în şedinţă comună, candidatura lui Victor Ciorbea pentru funcţia de Avocat al Poporului.

După votul cu bile, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a anunţat în plen că "din numărarea paralelă a prezenţei celor care au votat reieşe că nu este cvorum pentru validarea candidaturii" lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a spus acestuia că în timpul votului nu s-a făcut nicio numărătoare. "Domnule deputat, eu nu am auzit nicio numărătoare a voturilor. Nu vă pripiţi", i-a cerut el democrat-liberalului, conform Mediafax.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții în Suceava și alte două județe într-un dosar de trafic și deținere de droguri, au participat și polițiști din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 15:54
54

În cursul zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Orga...

O nouă decizie a magistraților suceveni în privința Monicăi Adăscăliței!

astăzi, 15:35
379

La începutul lunii mai, judecătorii Curții de Apel Suceava au decis prelungirea arestului la domiciliu în cazul Monicăi Adăscăliței, fostul manager de la Spitalul Județean „Ma...

Stadionul din Mioveni, plin pentru prima dată după foarte mult timp!

astăzi, 14:59
296

Pentru a avea parte de o susținere cât mai mare din tribune, CS Mioveni a lăsat intrarea liberă la meciul cu FC Botoșani.Se pare că strategia aceasta și-a atins scopul, pentru că, pot...