Victimele codului roșu de caniculă de la Botoșani: Cetățeni aduși cu Ambulanța la spital!

Meteorologii anunță că vom avea COD ROȘU de caniculă până miercuri inclusiv. Marți, la Botoșani, vom avea aproximativ 40 de grade Celsius înregistrate de termometre.

Victimele codului roșu de caniculă de la Botoșani: Cetățeni aduși cu Ambulanța la spital!

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

În ultimele 24 de ore au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani un număr de nouă persoane.

Pacienții au prezentat stări lipotimice, insolație și hipertermie. Dintre cele nouă persoane care au ajuns la spital, doar două au rămas internate, șapte revenind la domiciliu.

Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani informează că patru persoane au fost aduse cu echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), două cu echipaje de prim ajutor, iar o persoană a fost adusă cu Ambulanța de tip Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

De asemenea, două persoane au ajuns cu mijloacele proprii.

Încă trei zile de COD ROȘU de caniculă la Botoșani

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo și anunță că vom avea COD ROȘU de caniculă până miercuri inclusiv.

Fenomenele vizate sunt val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Luni maxima va fi de 39 de grade, iar marți la Botoșani termometrele vor înregistra aproximativ 40 de grade Celsius, urmând ca miercuri maxima să fie de 38 de grade Celsius.

De joi revin ploile și termometrele vor înregistra sub 35 de grade.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...