Viceprimarul Ţurcanu despre nemulţumirea primarului privind spaţiile verzi: "Avem şi o firmă, aleasă de domnul primar, care execută lucrările acestea"

Viceprimarul Eugen Ţurcanu nu înţelege nemulţumirea primarului Ovidiu Portariuc în ceea ce priveşte modul în care arată spaţiile verzi din municipiul Botoşani în condiţiile în care, spune edilul, acest serviciu a fost externalizat.

Prin atribuire directă, contractul pentru întreţinerea spaţiilor verzi a fost dat firmei Cornell’s Floor, valoarea acestuia fiind de circa 28.000 de euro, fără TVA.

“Întreţinerea spaţiilor verzi se mai face cu o firmă, activitatea este externalizată, Cornell’s Floor pe care a ales-o dumnealui (n.red. primarul) prin atribuire directă. Ei cosesc în oraş. DSPSA coseşte ieşirea spre Iaşi, spre Suceava şi spre Roma. Eu nu am nicio vină că nu cunoaşte toate aspectele acestea, să doar dânsul semnează contractele. Dacă nu citeşte cu atenţie, ce să îi fac. Nu ştiu de ce se spune de DSPSA când avem şi o firmă care execută lucrările acestea", a precizat viceprimarul Eugen Ţurcanu.

În replică, primarul Ovidiu Portariuc a spus că suprafaţa cu spaţii verzi din oraş este mult prea mare şi nu poate fi acoperită nici de angajaţii Direcţiei Servicii Publice şi Agrement, nici de cei ai firmei către care a fost externalizată activitatea de întreţinere.

“Ştiţi câte sute de hectare de spaţii verzi sunt în Botoşani? Peste 300 de hectare de spaţii verzi. 30 de hectare sunt parcuri. Numai să întreţii aceste parcuri, gândiţi-vă de operaţiuni sunt necesare. Cei de la firmă au anumite permitere stradale identificate şi propuse prin acel contract, dar nu acoperă decât aproximativ 20-25% din suprafaţă", a afirmat Portariuc.

Acesta vrea să propună Consiliului Local înfiinţarea unei societăţi de servicii publice, cu circa 50 de angajaţi, care să se ocupe de întreţinerea spaţiilor verzi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...