Viceprimarul Cosmin Andrei, în vizită în Germania. Ce l-a impresionat

Viceprimarul Cosmin Andrei, alături de directorul societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, a efectuat, săptămâna trecută, o vizită în două oraşe din Germania, la invitaţia Asociaţiei Municipiilor din România.

Edilul a precizat că a avut ocazia să vadă aspecte care ţin de efectuarea serviciului public de salubrizare, şi a menţionat că unele chestiuni pe care le practică nemţii ar putea fi aplicate şi la nivelul municipiului Botoşani. Viceprimarul a fost impresionat de modul în care se face colectarea selectivă a deşeurilor.

“Pe lângă faptul că am văzut aspecte privind realizarea serviciului public de salubrizare am mai vizitat un depozit închis de deşeuri şi modalitatea în care se face colectarea selectivă a deşeurilor. Un aspect foarte important care cred că poate fi implementat şi de către municipalitate şi operatori este mărirea gradului de colectare selectivă a deşeurilor. În Germania, s-a ajuns la procente foarte mari astfel încât deşeurile care ajung la incinerator sunt în cantităţi foarte mici. Se pune un accent deosebit pe colectarea selectivă atât la instituţii, cât şi la persoane fizice, iar aceste deşeuri selective sunt valorificate şi aici cred că ar trebui un pic urgentate lucrurile având şi o obligativitate de la Uniunea Europeană de a diminua, anual, cu 15%, cantitatea de deşeuri care ajunge pe rampă", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Pentru deplasarea edilului în Germania, Primăria a cheltuit 2.000 lei, în timp ce costurile pentru directorul Urban Serv au fost suportate de societate. 

 

Spune-ne opinia ta