Viceprimar trimis să pună mâna pe carte! "Când habar nu ai despre construcții și cu ce se mănâncă administrația..."

Declarațiile făcute de viceprimarul Marius Buliga cu privire la situația clădirilor cu risc seismic ridicat, din municipiul Botoșani, au fost taxate de vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Achiței.

În municipiu au fost identificate 50 de astfel de imobile  încadrate într-o clasă de risc în caz de cutremur, viceprimarul precizând că “partea pozitivă este că nu suntem pe o falie activă în cazul unui cutremur în Vrancea".

Cristian Achiței, care de profesie este inginer constructor, îi recomandă lui Buliga să citească mai întâi o carte despre cutremure și mai apoi să se pronunțe cu privire la acestea.

“Aproape că nici nu am comentarii când un om  habar nu are despre construcții și cu ce se mănâncă administrația. El probabil a auzit de falii dar nu știe ce înseamnă și nici nu știe ce înseamnă falie activă și inactivă. Îi recomand să ia o carte despre seisme și apoi să își dea cu părerea", a spus Cristian Achiței.  

Acesta îi mai transmite viceprimarului că, dacă are nevoie de informații, poate cere ajutorul Consiliului Județean. 

“După înființarea Inspectoratului de Stat în Construcții, după anii 1990 a început să se pună foarte serios problema reabilitării clădirilor afectate sau cu probleme de stabilitate în caz de cutremur. S-a început la un moment dat să se identifice acele clădiri cu buline roșii. Din câte știu există și în Botoșani clădiri cu astfel de probleme și există programe în derulare care aprobă finanțări pentru consolidarea acestui tip de clădiri. Îi recomand domnului viceprimar să studieze cu atenție această problemă, dacă nu o știe poate să vină la CJ Botoșani și să îl îndrumăm în acest sens", a mai spus Achiței.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...