Viceprimar liberal schimbat din functie cu sprijinul PDL!

Viceprimar liberal schimbat din functie cu sprijinul PDL!
In ciuda declaratiilor liderilor judeteni ai PNL si PSD, care afirma raspicat ca la Botosani protocolul semnat intre cele doua partide functioneaza fara niciun fel de probleme, uneori, lucrurile stau tocmai invers. De curand, viceprimarul comunei Tudora, membru PNL, a fost inlocuit din functie in urma unei initiative apartinand PNL si PDL.

Schimbarea viceprimarului din Tudora, liberalul Constantin Aghiorghiesei, a avut loc pe 14 martie, cand consilierii locali s-au reunit in sedinta extraordinara. Proiectul de hotarare pentru inlocuirea acestuia a fost semnat de opt consilieri locali, doi de la PNL, iar restul de la PDL. Persoana care i-a luat locul fostului viceprimar este colegul sau de partid, Alexandru Ilincuta, care pana acum a fost consilier local si care este si presedintele organizatiei locale a PNL Tudora.

Primarul comunei Tudora, social-democratul Aurel Lesuc, sustine ca nu cunoaste motivele pentru care a fost schimbat viceprimarul, pentru ca nu a participat la sedinta de Consiliu Local de pe 14 martie.

De cealalta parte, fostul viceprimar din Tudora, Constantin Agheorghiesei, spune ca a instiintat conducerea organizatiei judetene a PNL despre initiativa consilierilor locali, insa nu s-a luat nicio masura.

"Sedinta de Consiliu Local a avut loc pe data de 14 martie, insa proiectul a fost depus de pe 10 martie. Inca de atunci am facut un memoriu catre Biroul Politic Teritorial Botosani, dar nu s-a luat nicio masura. In plus, schimbarea mea a avut loc in sedinta extrordinara, si este contrar legii, pentru ca un viceprimar poate fi schimbat numai in sedinta ordinara. Au spus ca ma schimba pentru activitate slaba, fara nicio alta motivare. Voi contesta hotararea prin care am fost inlaturat din functie", a declarat fostul viceprimar din Tudora, Constantin Agheorghiesei.

Despre actiunea consilierilor locali de la Tudora au aflat si liderii judeteni ai PNL si PSD.
Presedintele organizatiei judetene a PNL, deputatul Florin Turcanu, recunoaste ca nu este normal ce s-a intamplat la Tudora, atat timp cat protocolul incheiat in cadrul Uniunii Social Liberale interzice orice fel de alianta cu PDL, dar recunoaste ca, pe plan local, mai exista si "orgolii personale".

"Actualul viceprimar de la Tudora este presedintele organizatiei locale a PNL de acolo, si daca cei de acolo nu l-au mai vrut pe fostul viceprimar, l-au schimbat. Nu eu am initiat proiectul, ci consilierii locali. Nu mi se pare normal ca proiectul de hotarare a fost initiat de consilieri locali ai PNL si PDL, pentru ca noi avem un protocol incheiat cu PSD, protocol care nu permite aliante cu democrat-liberalii, dar am luat-o ca atare. I-am chemat la discutii pe cei de la Tudora, am cerut nota explicativa si voi expune problema in cadrul Biroului Politic Judetean. Protocolul functioneaza la Botosani fara niciun fel de probleme, dar mai sunt in unele zone anumite orgolii personale, care trebuie rezolvate treptat. Asa e in politica, azi esti, maine nu mai esti", a declarat pentru Stiri Botosani presedintele organizatiei judetene a PNL, Florin Turcanu.

Si presedintele organizatiei judetene PSD, senatorul Gheorghe Marcu, sustine ca nu este normal ce s-a intamplat laTudora, insa situatia nu ar fi chiar atat de grava, in conditiile in care noul viceprimar este tot liberal.

"Am fost si eu informat de schimbarea viceprimarului de la Tudora, corect ar fi fost ca acel proiect de hotarare sa fie semnat de consilierii PNL si PSD, pentru ca avem incheiat un protocol. Dar am inteles ca noul viceprimar este tot din PNL. Am transmis o circulara catre toti consilierii nostri din judet ca pe viitor astfel de proiecte sa fie semnate de PNL si PSD", a precizat presedintele organizatiei judetene a PSD, Gheorghe Marcu. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
49

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
90

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
61

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...