Vicepreşedintele SUA vine în România

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta inclusiv despre situaţia din Ucraina, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Numărul doi în administraţia americană, vicepreşeintele Joe Biden, revine săptămâna viitoare în România în contextul crizei din Ucraina, dar şi al retragerii trupelor din Afganistan plănuită în cursul acestui an prin baza de la Mihail Kogălniceanu. Potrivit unor surse oficiale, Biden se va întâlni atât cu preşedintele Traian Băsescu cât şi cu premierul Victor Ponta.

"Au fost discuţii pentru organizarea unei întâlniri la nivel înalt între România şi Statele Unite ale Americii dinaintea crizei din Ucraina, dar evenimentele recente au accelerat această întrevedere", au arătat, pentru Mediafax, sursele citate.

În acest moment vizita este programată pentru sfârşitul săptămânii viitoare, fără să fi fost încă anunţată oficial şi ar urma să facă parte dintr-o serie de discuţii cu oficiali ami mai multor ţări din regiune.

Pe 22 aprilie, Biden a fost în Ucraina pentru a arăta susţinerea Statelor Unite şi a discuta măsuri de îmbunătăţire a securităţii energetice.

Vizita lui Biden este precedată de cea a lui Avril D. Haines, adjunctul directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) cu care Băsescu s-a întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni.

Potrivit Preşedinţiei, Haines şi Băsescu au discutat "despre situaţia din regiune, dar şi despre buna colaborare dintre serviciile de securitate din cele două ţări".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...