Viaţa bătrânilor din Căminul Truşeşti-VIDEO

  In urma cu doi ani guvernantii s-au gandit sa faca o economie si o fapta buna in acelasi timp. Pe 1 aprilie, fix de ziua pacalelilor, au reziliat contractele cu casa de sanatate pentru 70 de spitale si au fortat primariile sa le inchida sau sa le transforme in camine de batrani.  Un plan care pe hartie poate ca suna bine, dar care in practica s-a dovedit un esec.

Dupa ce au inchis spitalele, cei mai multi dintre primari le-au lasat in paragina. Nu le-au transformat in camine pentru ca n-au facut rost de bani, dar nici nu si-au dat interesul.

Vizitam un fost spital din Botosani, devenit camin. Doar pe hartie. In realitate este o cladire insalubra, care adaposteste si batrani si cazuri sociale fara sa ofere nimic, din ceea ce ar presupune standardele europene.

Statul finanteaza un astfel de loc in conditiile in care nevoia de asezaminte civilizate este atat de mare, incat in unele orase batranii asteapta sa moara cineva, pentru a se elibera cate un pat.

Caminul de batrani Trusesti. Un spital comunal ponosit, care dupa ce si-a trimis bolnavii acasa, a pastrat 25 de angajati si a cazat in saloanele mizere pensionari. Criteriul nu a fost varsta, nici nevoia de ingrijire, ci culmea: "sa fie cat de cat sanatos, sa poata fi independent".

Standardele europene cer in caminele de batrani, in camere, bai in care sa incapa un om in scaunul cu rotile alaturi de infirmierul care il spala.

 La Trusesti, nu exista bai in camere. Locatarii se multumesc cu chiuveta si noptiera de tabla mostenite de la vechiul spital.

Citeşte mai mult şi vezi VIDEO pe  PRO TV!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...