VEZI pentru ce specialitati se acorda gradatii de merit!

VEZI pentru ce specialitati se acorda gradatii de merit!
Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean a hotarât, miercuri, ca în acest an școlar, la nivelul județului Botoșani, să se acorde 180 de gradații de merit, pentru 23 de specialități (educatoare, învăţători, limba română, limbi moderne, matematică, fizică, biologie, chimie, ştiinţe socio-umane, istorie, geografie, informatică, discipline tehnice, educaţie fizică, învăţământ sportive integrat şi suplimentar, religie, educaţie muzicală, educaţie muzicală specializată, educaţie plastică, activităţi educative, palat/club al copiilor, învăţământ special, funcţii de conducere/directori).

Cele mai multe gradaţii se vor acorda la specialităţile învăţători (unde există un total de 1.101 posturi la nivel de judeţ), educatoare (766 posturi), matematică (360 posturi), limbi moderne (456 posturi), limba română (397 posturi).

La nivelul fiecărei specialităţi se vor întruni consiliile consultative care, alături de inspectorul şcolar de specialitate, vor analiza dosarele candidaţilor şi vor stabili punctajele conform grilelor de evaluare stabilite în cadrul comisiei paritare ISJ/sindicate.

Ca element de noutate, faţă de anii anteriori, a fost stabilită o grilă unică pentru toţi profesorii.

Grile aparte de evaluare, adaptate specificului specialităţii respective, vor avea cadrele didactice de la învăţământul preprimar, învăţământul primar, maiştrii instructori, cadrele didactice din învăţământul vocaţional, din cluburile sportive şcolare, palatele şi cluburile copiilor, activităţile educative, învăţământul special şi personalul didactic de conducere din unităţile de învăţământ (director, director adjunct).

Preşedintele comisiei judeţene de evaluare a dosarelor este inspectorul şcolar general adjunct Daniel Botezatu.

Din comisie mai fac parte consilierul juridic al  instituţiei, precum şi inspectorii şcolari de specialitate, cu excepţia a şapte dintre ei, incompatibili prin faptul că îşi depun, la rândul lor, dosare pentru acordarea gradaţiei de merit.

Dosarele se depun în școli până pe data de 6 aprilie, urmând ca între 9 și 11 aprilie să fie depuse la registratura ISJ. 

Directorii unităţilor de învăţământ au fost atenţionaţi să aducă la ISJ toate dosarele din şcoală odată. Nu vor fi primite dosare aduse individual de către candidaţi. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
47

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
29

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
52

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...