Vezi noile capitale ale judetelor reorganizate

Vezi noile capitale ale judetelor reorganizate
Capitalele celor opt noi judete, prevazute in proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, vor fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti, a anuntat secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

Totodata, Oltean a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe actul normativ care vizeaza reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, pentru ca alegerile locale din 2012 sa aiba loc in baza noii legi.

"Dorinta noastra este ca viitoarele alegeri care vor avea loc in iunie 2012 sa se realizeze pe noua formula administrativ teritoriala. Cand spun `noi` ma refer la PDL si la actuala majoritate. Vom incerca sa adoptam legea prin angajarea raspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Guvernul nu a luat inca o decizie finala in acest sens, totul fiind la faza de discutie.

"Nu e hotarare unanim luata. E la faza de discutie, aceea de a incerca sa adoptam pana la sfarsitul acestei luni proiectul de lege care vizeaza modificarea legii de impartire administrativ-teritoriala prin angajarea raspunderii de catre Guvern. Eu cred ca nu exista elemente care sa conduca spre blocarea initiativei actualei majoritati, dar atat timp cat nu suntem in faza unei hotarari finale putem pune si o asemenea idee in discutie", a mai spus el.

Despre posibila asumare de raspundere, Oltean declarase anterior, pentru Ziare.com, ca singura lege ce trebuie asumata este cea privind impartirea teritoriala, restul fiind probleme legate de "acte normative".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
156

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
167

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
248

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...