Vezi mesajul autorităţilor botoşănene de 1 Decembrie! VIDEO

Vezi mesajul autorităţilor botoşănene de 1 Decembrie! VIDEO
După ceremonialul religios din Centrul Vechi, autorităţile locale şi judeţene au transmis un mesaj botoşănenilor şi tuturor românilor cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Prefectul Costică Macaleţi a dat citire mesajului primului ministru Victor Ponta după care le-a transmis celor prezenţi în Centrul Vechi gândurile sale cu ocazia acestei sărbători.


“Se împlinesc 95 de ani de la ceea ce mulţi au numit cea mai frumoasă zi din istoria românilor. Trăim un prezent care ne ajută şi ne obligă în acelaşi timp să preţuim libertăţile fundamentale ale tuturor oamenilor. Să ne ajute Dumnezeu să păstrăm cu sfinţenie cele câştigate cu sânge", a spus prefectul Costică Macaleţi.



"Ne aflăm astăzi aici pentru a marca cea mai importantă sărbătoare a noastră, Ziua României. Este ziua în care s-a creat statul naţional unitar român, ziua în care românii s-au reunit în graniţele aceluiaşi stat liber. De 95 de ani, trăim şi simţim în acelaşi fel, ne-am conservat, indiferent de vremuri, sufletul naţional. Astăzi, 1 decembrie, este ziua în care ne sărbătorim ţara, ziua în care fiecare cetăţean trebuie să se simtă mândru de numele de român, să cinstească memoria celor care au luptat şi s-au jertfit pentru ca unitatea statală să fie hotărâtă pentru totdeauna.
Ca români, trebuie să recunoaştem importanţa actului împlinit la 1918 şi avem obligaţia de a păstra unit poporul român. Prin funcţiile publice pe care le deţinem, avem obligaţia de a- i face pe semenii noştri să fie din nou mândri de ceea ce sunt, avem obligaţia de a menţine treaz sentimentul de patriotism în sufletele românilor. Astăzi este o zi de mare sărbătoare, este ziua noastră, a tuturor românilor, de aceea trebuie să îi dăm însemnătatea cuvenită. În această zi, mai mult ca oricând, vă doresc să fiţi mândri că sunteţi români, să cinstim memoria celor care s-au sacrificat pentru săvârşirea unui vis comun, acela al unirii românilor.  Urez tuturor botoşănenilor şi tuturor cetăţenilor acestei ţări la mulţi ani! La mulţi ani, România!", a transmis şi Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Şi primarul Ovidiu Portariuc a făcut trimitere la trecut şi a spus în discursul său că datora celor care conduc acum destinele românilor este de a face din România o ţară prosperă, egală pentru toţi cetăţenii

“Se cuvine, deci, ca în acest moment sărbătoresc, să aducem prinosul nostru de recunoştinţă tuturor celor care au transformat visarea mult visată a românilor, în realitate, făurind o Românie Mare, al cărei glas s-a afirmat cu putere în concertul european. Cu gândul la 1 Decembrie 1918, trebuie, ca dincolo de recunoştinţa ce o datorăm făuritorilor statului naţional unitar, să ne angajăm să ducem mai departe visele acestora, să facem din România o ţară prosperă, egală pentru toţi cetăţenii ei, demnă şi puternică între naţiunile lumii. Sunt convins că noi, botoşănenii, asemeni tuturor românilor, vom face tot ceea ce ne va sta în putere pentru împlinirea acestei datorii", a spus primarul Ovidiu Portariuc în discursul său.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
5

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
66

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
193

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...