Vezi inspectorii care ar putea parasi ISJ, daca ministerul aproba noua organigrama!

Vezi inspectorii care ar putea parasi ISJ, daca ministerul aproba noua organigrama!

LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani

Scapa de disponibilizare, dar vor fi inlocuiti! Inspectorii scolari carora le-au expirat mandatele la 31 august au emotii in aceste zile, o parte dintre ei primind deciziile de eliberare din functie! Mai mult, se reorganizeaza si conducerea Inspectoratului Scolar, unde Daniel Botezatu va prelua atributiile lui Gheorghe Carmocanu.

Conform informatiilor furnizate de Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant, hotararile au fost luate luni, in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ.

"ISJ a prezentat in CA de luni, unde a fost si aprobata, propunerea de organigrama a inspectoratului, conform ordinului de ministru care viza numarul maxim de posturi la nivelul ISJ, si stiu ca aceasta organigrama e dusa la Ministerul Educatiei spre aprobare. Din cate am auzit, Daniel Botezatu e propus pentru functia de inspector scolar general adjunct, in locul lui Gheorghe Carmocanu, dar am inteles ca se rotesc atributiile celor doi inspectori adjuncti, Botezatu si Negrescu. Doamna general este la minister pentru aprobarea organigramei cu noile schimbari din ISJ", a spus Liviu Axinte.

Potrivit declaratiilor facute de liderul de sindicat, ar urma sa paraseasca ISJ si inspectorii Mihaela Hunca, Elena Filipescu si Visarion Vizitiu, cel din urma neprimind aprobarea de la Mitropolie pentru continuarea activitatii la disciplina Religie, fiind propus in acest sens un preot din Dorohoi.

"Nu stiu daca se avizeaza aceste schimbari, dar acestea sunt numele care se vehiculeaza spre inlocuire, prin detasare, cu alti inspectori. Am inteles ca s-au dat deciziile inspectorilor care pleaca", a mai spus Axinte.

De asemenea, pentru persoanele care urmeaza sa fie disponibilizate din compartimentul administrativ, exista o hotarare a Comisiei paritare, prin care s-a stabilit ca persoanele disponibilizate sa poate fi redistribuite, in masura posibilitatilor, in alte unitati.   

Totodata, la nivelul judetului, 85 dintre cei 150 de directori au fost numiti cu delegatie, mandatele expirand tot pe 31 august. Dintre acestia, 79 sunt directori de scoli, iar restul directori ai palatelor si cluburilor copiilor si Casei Corpului Didactic. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
266

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
67

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
589

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...