Vezi cum vrea să atragă municipalitatea investitorii, în Centrul Vechi!

  Consilierii locali ai PNL vor veni în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare cu un proiect de hotărâre care are ca scop atragerea investitorilor către spaţiile care sunt de închiriat în Centrul Vechi, în vederea deschiderii unor afaceri pe zona de alimentaţie publică.

 Potrivit viceprimarului Cătălina Lupaşcu, se vor acorda o serie de facilităţi, cea mai importantă fiind un preţ modic al chiriei. Proiectul vizează ca durata contractului de închiriere să fie pe o durată de trei ani, cu posibilităţi de prelungire.

În primul an de contract se va plăti o chirie de un euro pe metrul pătrat, în anul doi chiria va fi de 2 euro pe metrul pătrat, urmând ca în anul al treilea să ajungă la 2,5 euro pe metrul pătrat.

“Acest calcul al chiriei acoperă la limită tot ceea ce înseamnă impozite pe care Locativa le va plăti. Ne dorim să facem o campanie promovând aceste spaţii şi venind cu această disponibilitate de a ajuta investitorii. Ne dorim ca în perioada imediat urmtoare să avem solicitări pentru zona de alimentaţie. Dacă nici aceste facilităţi, care desigur că pot fi modificate în bine de consilierii locali, nu vor aduce către aceste spaţii investitori, atunci vom da curs solicitărilor existente la ora actuală", a declarat viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

Până acum, de spaţiile din Centrul Vechi s-au interesat persoane care vor să deschidă magazine second-hand sau fast-fooduri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...