Vezi cum va fi VREMEA în zilele următoare!

Vezi cum va fi VREMEA în zilele următoare!
Vremea rămâne frumoasă în următoarele zile şi deşi vorbim de prima jumătate de noiembrie, temperaturile vor ajunge şi până la 23 de grade, în unele regiuni.

Din păcate, meteorologii anunţă ploi pe arii extinse de miercuri.

Duminică vremea e mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Nori groşi se adună peste vestul, nordul şi centrul ţării şi mai spre seară începe să plouă. În schimb, în celelalte zone se arată soarele după ce se risipeşte ceaţa matinală.

Vântul prinde putere în regiunile vestice şi nordice, iar la munte, la altitudini mari va sufla cu putere.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 15 grade în Delta, în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 23 de grade în sud-vest. Începem prima săptămâna a lui noiembrie cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru acesta data. În vestul, nordul şi centrul ţării cerul norii domină cerul, iar spre seară se extind ploile.

În celelate regiuni vremea va fi destul de însorită, iar singurul fenomen meteo notabil este ceaţa prezentă pe alocuri în orele dimineţii în zonele mai joase de relief. Vântul este agitat la munte şi prin partea de vest şi nord-vest, acolo unde şi temperaturile mai scad puţin pe parcursul acestei zile.

Vorbim de maxime ce vor pleca de la 13 grade în Maramureş şi Transilvania şi vor ajunge la 23 de grade în sud. Ziua de luni aduce o vremea mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată şi în Capitală.

Pe fondul soarelui generos şi a vântului liniştit, amiaza vine cu temperaturi de 22...23 de grade. În orele dimineţii nu este exclus să apară puţină ceaţă. Vremea va rămâne mult mai caldă decât în mod normal pentru fila din calendar şi marţi, în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 grade în vest până la 23 de grade în sud.

Cerul va fi înnorat şi va ploua în vestul şi nord-vestul ţării, în timp ce în restul zonelor va fi soare în prima parte a zilei, dar apoi se înmulţesc şi aici norii, iar noaptea începe să plouă. Izolat sunt aşteptate cantităţi de apă importante.

Vântul are răbufniri nervoase prin majoritatea regiunilor. Miercuri va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă izolat pot fi însemnate în vestul, centrul şi nordul ţării.

Ploile îşi fac apariţia şi în celelate zone ale ţării, numai că vor fi pe arii mai restrânse şi mai puţin însemnate cantitativ.

În zona montană, pe parcursul nopţii de miercuri spre joi, ploaia se va transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Chiar şi în aceste condiţii valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar vor fi în scădere, în special în jumătatea nordică a ţării. Maximele termice vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade.

Spre sfârşitul săptămânii vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, câteva ploi fiind preconizate prin nordul şi nord-vestul ţării, mai ales în weekend.

De asemenea, se mai încălzeşte, mai vizibil în regiunile sud-vestice, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase de relief.  

Sursa: Romaniatv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
775

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
364

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...