Vezi cum va fi vremea în Moldova în intervalul 12-25 mai!

    AdministraÅ£ia NaÅ£ională de Meteorlogie a făcut o estimare a evoluÅ£iei valorilor termice ÅŸi a precipitaÅ£iilor în intervalul 12-25 mai.

 Până pe 14 mai, în Moldova, vremea se va răci treptat, iar valorile maxime vor ajunge, în medie, la 17 grade, cu cele mai scăzute valori în nordul regiunii.

După această dată, vremea se va încălzi treptat, devenind caldă pentru această perioadă a anului, iar la sfârÅŸitul intervalului de prognoză se vor atinge valori medii pe întreaga regiune de 27 de grade Celsius.

Minimele termice vor fi mai scăzute în prima săptămână, când vor avea variaÅ£ii ale mediilor regionale între 7 ÅŸi 11 grade, apoi ÅŸi acestea vor creÅŸte cu 3...6 grade până la finalul celei de a doua săptămâni.

Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse ÅŸi local mai însemnate cantitativ va fi mai mare pe 14 ÅŸi 15 mai.

LA MUNTE

  Temperatura aerului va marca o scădere până pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11...12 grade în primele zile. În a doua săptămână, vremea se va încălzi, temperaturile diurne vor fi în creÅŸtere, ÅŸi vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârÅŸitul celei de a doua săptămâni, când vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obiÅŸnuit la această dată.

În prima jumătate a intervalului vor fi ÅŸi dimineÅ£i cu temperaturi de 0...2 grade, cel mai probabil între 16 ÅŸi 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o creÅŸtere ÅŸi, după 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scădea sub 9 grade. Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse ÅŸi vor fi local importante cantitativ pe 14 ÅŸi 15 mai, când la altitudini mai mari se vor semnala precipitaÅ£ii mixte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate È™i atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educaÈ›ie”, „La mulÈ›i ani, dragi educatoare!”, „GrădiniÈ›a-...