VEZI cum va fi împărţit bugetul judeţului Botoşani!

VEZI cum va fi împărţit bugetul judeţului Botoşani!
Åžefii Consiliului JudeÅ£ean au definitivat proiectul de buget pentru anul 2014, acesta urmând a fi supus dezbaterii ÅŸi aprobării în ÅŸedinÅ£a de CJ din data de 31 ianuarie.

Veniturile totale propuse pentru anul acesta sunt în sumă de 304 milioane lei.

Veniturile proprii propuse spre a fi realizate în acest an de Consiliul JudeÅ£ean sunt de 3,3 milioane de lei. VicepreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean, Gheorghe Sorescu, a spus că se doreÅŸte creÅŸterea acestor venituri, acesta fiind ÅŸi motivul pentru care s-au înfiinÅ£at noi societăţi care funcÅ£ionează în subordinea Consiliului JudeÅ£ean.

La sume, din fonduri de preaderare au fost prinÅŸi 161 de milioane de lei.

La partea de cheltuieli suma este egală ca cea de la venituri, din care 7,7 milioane de lei sunt pentru activitatea proprie a Consiliului JudeÅ£ean, iar alÅ£i 2,5 milioane de lei vor trebui plătiÅ£i în acest an la împrumuturile contractate încă din anul 2006.

Pentru învăţământ, cheltuielile sunt de 19,2 milioane de lei, iar pentru programele guvernamentale Lapte ÅŸi corn ÅŸi Mere în ÅŸcoli suma alocată este de 10,5 milioane de lei.

La partea de sănătate, suma propusă spre a fi alocată este de 24 de milioane de lei, 18,6 milioane de lei pentru cultură ÅŸi religie, 72,8 milioane de lei pentru asistenţă socială, în timp ce suma propusă spre a fi alocată pentru transporturi este de 83,4 milioane de lei.

Anul acesta vor fi finanţate lucrările de modernizare la drumurile judeţene Copălău-Cerbu-Dracşani, Pădureni-Coşula-Buda şi Călăraşi-Libertatea-DN24 C, dar şi DJ Botoşani-Curteşti-Cristeşi.

"Nevoile judeÅ£ului sunt foarte mari. Veniturile proprii ale judeÅ£ului sunt de 1 milion de dolari. Bugetul este unul echilibrat ÅŸi ne permite să ne desfăşurăm activitatea în mod normal. Ne asigură funcÅ£ionarea. Ne dorim să fie ÅŸi o rectificare la jumătatea anului să mai vină ÅŸi niÅŸte sume suplimentare. Este un buget de funcÅ£ionare în niÅŸte parametri normali, aÅŸ spune eu", a spus Gheorghe Sorescu.











 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
52

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
51

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...