Vezi cum pot scăpa de debranșare botoșănenii care plătesc la zi facturile la apă!

Vezi cum pot scăpa de debranșare botoșănenii care plătesc la zi facturile la apă!
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, susține că societatea Nova Apaserv este obligată să încheie contracte cu asociațiile de proprietari și să renunțe la contractele individuale cu abonații care locuiesc la bloc, în caz contrar riscând amenzi uriașe pentru că forma în care sunt încheiate în prezent contractele este în afara legii.

Șeful CJ spune că Legea 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă si canalizare este cea care reglementează toate aceste aspecte, județul Botoșani fiind singurul din țară unde operatorul de apă are încheiate contracte individuale cu abonații și nu la nivel de asociații de proprietari sau cu un delegat la nivel de scară de bloc, acolo unde nu există aceste asociații.

“Am avut o întâlnire cu directorul ANRSC de la nivel naţional care mi-a spus foarte clar că la ora actuală suntem în ilegalitate. Legea nu ne permite să avem contracte noi cu persoane care locuiesc la apartamente. La case, da. În țară, în celelalte județe, toți au contracte cu asociațiile de proprietari. Discutăm de asociaţii sau de reprezentanţi pe scară. Acolo unde asociaţiile nu sunt bine organizate, vom avea un reprezentant pe scară care va avea contract cu Nova Apaserv“, a precizat Florin Ţurcanu.

Odată încheiate contractele cu asociațiile de proprietari, acolo unde se înregistrează datorii, Nova Apaserv va putea face debranșări, însă această măsură îi va afecta și pe cei buni platnici.

Pentru ca aceștia să nu aibă de suferit, președintele CJ spune că aceștia au posibilitatea să își facă branșamente individuale, investiție care ar costa circa 50 de lei la nivelul unui apartament.

“Legislația spune clar că noi trebuie să facem factură către asociație. Ei la rândul lor fac repartizarea. Tot timpul a fost acuzată Nova Apaserv că la unii pune mai mul sau la alții mai puțin. Ei între ei repartizează consumul, citesc contoarele singuri și atunci societatea trebuie să aibă o relație cu societatea sau cu reprezentantul de pe scară. Cetățenii pot să meargă să plătească individual apa dar relația comercială trebuie să fie între asociație și societate. Ei au posibilitatea să își facă și branșamente individuale. Când eşti branşat individual, poţi să faci contract individual. Rău-platnicii o să aibă probleme“, a completat șeful Consiliului Județean.

Noile contracte ar urma să fie încheiate până la sfârșitul anului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...