Vezi cine ramane fara bani si cine primeste in plus dupa rectificarea bugetara

Ministerele Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor si Agriculturii vor avea bugete diminuate, in timp ce Ministerul Muncii va primi bani in plus, potrivit rectificarii bugetare.

Astfel, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va beneficia de 4,36 de miliarde de lei in plus, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, a indemnizatiilor, alocatiilor pentru copii si a altor ajutoare sociale, potrivit unui proiect de rectificare bugetara pentru 2010, obtinut de Mediafax.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va primi inca 2,81 de miliarde de lei, reprezentand transferul catre Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Vor mai primi bani si Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Economiei, Ministerul Culturii si Ministerul Comunicatiilor.

In schimb, se va taia bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului cu 494,6 milioane de lei, al Ministerului Administratiei si Internelor cu 476,8 milioane de lei, si al Ministerului Apararii Nationale cu 278,5 milioane de lei.

Turismul va avea un buget diminuat cu 168,6 milioane de lei, Ministerul Agriculturii cu 142,5 milioane de lei, cel al Transporturilor cu 121,7 milioane de lei, iar al Ministerului Public cu 105,2 milioane de lei.

Potrivit rectificarii, bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului de pensii se va majora cu 1,89 de miliarde de lei.

Mai multe cheltuieli la somaj

In "asteptarea" noilor someri - avand in vedere disponibilizarile bugetarilor si nu numai - Guvernul anticipeaza majorarea cheltuielilor bugetului de somaj, cu 1,1 miliarde de lei.

Luand in considerare faptul ca bugetul asigurarilor de somaj se diminueaza cu 321,57 de milioane de lei, iar cheltuielile crsc, deficitul va creste cu 1,48 de miliarde de lei, potrivit proiectului de rectificare.

De altfel, in document se mentioneaza ca numarul de salariati se va reduce cu 1,8 la suta, fata cresterea prevazuta initial, de 0,9 la suta, prin urmare Guvernul se asteapta la o noua crestere a ratei somajului.

In luna iunie, rata somajului scazuse de la 7,67 la suta in mai, la 7,44 la suta. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
9

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
26

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
62

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...