Vezi cine poate beneficia de o locuinta sociala data de Primarie!

Vezi cine poate beneficia de o locuinta sociala data de Primarie!
Consilierii locali au aprobat criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii care au depus cereri pentru o locuinta sociala.

36 de locuinte sociale urmeaza a fi repartizate familiilor nevoiase, in cartierul Cismea.

Astfel, pot beneficia de o locuinta sociala persoanele si familiile evacuate sau care urmeaza a fi evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari, tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit varsta de 18 ani, invalizii de gradul I si II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi, beneficiarii prevederilor Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei din 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987.

De asemenea, au acces la locuinta sociala, in vederea inchirierii, persoanele care au venit mediu lunar pe persoana, realizat in ultimele 12 luni, sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe total economie.

Criteriile de baza pentru stabilirea modului de solutionare a cererilor primite si a ordinii de prioritate in rezolvarea acestora sunt numarul copiilor si al celorlalte persoane care locuiesc impreuna cu solicitantul, starea sanatatii sotilor sau a unor membri ai familiei, conditiile actuale de locuit, venitul mediu net lunar pe membru de familie, vechimea cererii si tineri proveniti din instituii de ocrotire sociala.

Pentru fiecare din aceste criterii s-a stabilit si cate un punctaj.

Nu pot beneficia de locuinte sociale familiile care detin in proprietate o locuinta, au instrainat o locuinta dupa data de 1 ianuarie 1990, au beneficiat de sprijinul statului in credite si executie pentru realizarea unei locuinte sau detin, in calitate de chirias, o alta locuinta din fondul locativ de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
37

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
99

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
30

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...