Vezi cine ofera tabletele la concursul lansat de primar!

Vezi cine ofera tabletele la concursul lansat de primar!
Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a lansat la începutul lunii ianuarie 2014 un concurs cu ocazia sărbătoririi marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani, care au domiciliul în Botoşani şi vor recita integral poezia Luceafărul vor primi câte o tabletă. Câştigătorii acestui concurs vor fi premiaţi şi răsplătiţi pentru eforturi de către Primăria municipiului Botosani, cu sprijinul SC ELECTROALFA SA şi UVERTURA MALL BOTOŞANI (n.r. Tabletele vor fi oferite de Electroalfa).

Mă bucur că acest concurs pe care l-am lansat în cinstea celui mai mare poet român care s-a născut la Botoşani a stârnit interesul unui număr atât de mare de tineri. Îi felicit pe toţi cei care s-au înscris la concurs, le doresc mult succes, iar această competiţie este doar începutul unor acţiuni prin care încercăm să aducem într-un alt mod cultura alături de cetăţean, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Concursul se va desfăşura între 11-12 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, la UVERTURA MALL BOTOŞANI, iar festivitatea de premiere va fi anunţată ulterior de reprezentanţii Primăriei. Jurizarea concursului va fi efectuată de către 4 comisii, formate dintr-un actor şi doi profesori de limba şi literatura română.

La concursul iniţiat de primarul Ovidiu Portariuc s-au înscris 162 de elevi, dar dintre aceştia doar 125 au domiciliul în municipiul Botoşani.

Toţi ceilalţi copii şi tineri care şi-au manifestat interesul pentru acest concurs, dar nu au îndeplinit condiţiile din regulament, sunt aşteptaţi la celelalte concursuri pe care primarul municipiului Botosani le va initia.

Comunicat de presa

REGULAMENT privind concursul de recitare integrală a poeziei Luceafărul de Mihai Eminescu

1.Concursul se adresează copiilor şi tinerilor cu vârsta de până la 18 ani împliniţi inclusiv în ziua desfăşurării acestuia, care au domiciliul în municipiul Botoşani, fiind acceptaţi şi participanţii care au împlinit 18 ani, dar care sunt elevi, cu domiciliul în municipiul Botoşani.

2.      Participanţii vor trebui să facă dovada că locuiesc pe raza municipiul Botoşani printr-un act de identificare (carte de identitate personală, în cazul în care au împlinit vârsta de 14 ani, certificat de naştere al participantului şi carte de identitate a tutorelui legal, dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani).

3.      Perioada de desfăşurare este cuprinsă între  11 – 12  ianuarie 2014.

4.      Locul desfăşurării: UVERTURA MALL Botoşani.

5.      Ora de începere: 10.00.

6.      Jurizarea concursului va fi efectuată de către 4 comisii, fiecare comisie fiind formată dintr-un actor şi doi profesori de limba şi literatura română.

7.      Nu sunt acceptate metode de  fraudare, respectiv ciorne, mijloace electronice, etc.

8.      Desfăşurarea concursului:

·         Participanţii vor fi împărţiţi în ordine alfabetică în 4 grupe, fiecare grupă fiind arondată uneia dintre cele patru comisii. Intrarea în concurs se va face în ordinea înscrisă în tabel, fiind admisă intrarea în concurs chiar dacă participantul a depăşit numărul de ordine.

·         În situaţia în care comisia constată greşeli care afectează în mod esenţial textul, aceasta va solicita participantului să-şi încheie evoluţia;

·         În situaţia în care comisia constată încălcarea regulamentului sau încercarea de fraudare a concursului, se va pune capăt recitalului, participantul fiind descalificat;

·         Varianta acceptată a poeziei este cea studiată în cadrul ciclului educaţional, respectiv 98 strofe;

·         Participanţii care vor recita integral textul poeziei Luceafărul vor fi premiaţi cu câte o tabletă, iar cei care vor ştii parţial textul, vor primi premii de consolare. Toţi concurenţii vor primi diplome de participare.

·         Prezentul Regulament va fi afişat atât pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Botoşani cât şi locul de desfăşurare al evenimentului, Uvertura Mall etajul III.

·         Câştigătorii vor fi anunţaţi telefonic de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Botoşani, festivitatea de premiere urmând a fi promovată în mass-media locală, pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Botoşani cât şi locul de desfăşurare al evenimentului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
399

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...