Vezi ce traditii trebuie sa respecti de Revelion ca sa iti mearga bine in 2010!

Vezi ce traditii trebuie sa respecti de Revelion ca sa iti mearga bine in 2010!
Cumpana dintre ani e un moment incarcat de magie. De-a lungul a mii de ani, oamenii au descoperit diferite cai prin care farmecul si puterea noptii dintre ani pot fi sporite, si nu putini sunt cei care sunt convinsi ca un gest mic poate avea efecte spectaculoase in urmatoarele 365 de zile. Asa ca multe superstitii si traditii ar trebui respectate pentru a te asigura ca noul an iti va aduce numai intamplari fericite si belsug.

Ai grija ca momentul trecerii in noul an sa te prinda cu bani! Tine o bancnota intr-o mana si palma celui drag in cealalta, ca sa ai un an imbelsugat si plin de iubire.
Termina astazi toata treaba in casa. Daca speli maine, de Sfantul Vasile, risti sa ai parte de ghinioane.
De pe masa de Revelion nu trebuie sa lipseasca strugurii si smochinele. Acestea sunt simbolul belsugului si al vietii implinite.
Dupa miezul noptii, mananca peste ca sa "inoti" printre problemele vietii si sa ai parte de sanatate.

Plateste-ti toate datoriile!

Ca sa ai spor in anul urmator, nu lua si nu da cu imprumut nimic, mai ales bani sau sare, in prima zi din an. Si nu uita sa-ti achiti toate datoriile!
Nu scoate nimic din casa maine, nici macar gunoiul! Nu ai voie nici sa maturi, caci alungi belsugul si sporul casei.
Arunca prin casa un snop de spice de Anul Nou, apoi aduna-le si pune-le la pastrare: sunt bune de leac.
Danseaza in aer liber, in jurul unui copac si vei fi sanatoasa tun in anul urmator. In plus, vei avea noroc in dragoste si la bani.

Imprumuta o verigheta ca sa-ti visezi ursitul

Femeile nemaritate trebuie sa se uite pe fereastra dormitorului, la rascrucea dintre ani. Daca vad trecand pe acolo un barbat singur, se vor marita in anul urmator. Tot celibatarele pot imprumuta o verigheta pe care sa o poarte de Revelion, pe degetul mijlociu al mainii stangi, pentru a-si visa ursitul. Acelasi vis il vor avea daca vor taia o sfoara deasupra pernei, inainte de culcare.
Pentru a te asigura ca vei avea parte de iubire tot anul, saruta omul drag, sub vasc, la miezul noptii. Daca nu ai un iubit, un barbat brunet e indicat.
Figurinele inimioare, puse in aceasta noapte in bradul de Craciun, atrag iubirea in casa si fac minuni in viata de cuplu.

Nu folosi foarfece in prima zi a anului, caci iti vei "taia" norocul.

Mare atentie sa nu plangi, sa nu stranuti si sa nu spargi ceva in aceasta noapte! Sunt semne rele pentru noul an.
Lasa o lumanare sa arda pana la ziua, ca sa ai parte de un an linistit. Dar, atentie, aduce ghinion sa lasi un foc aprins afara de Revelion!

E o noapte magica!

Exista o traditie straveche care spune ca in noaptea dintre ani sunt indeplinite toate conditiile pentru orice fel de ritual magic. Si numele acestei sarbatori are o semnificatie spirituala profunda: cuvantul Revelion a patruns la noi pe filiera franceza si inseamna trezire, revelatie. Anul acesta, noaptea dintre ani are ceva special. Se implineste un aspect de Luna plina, dupa care astrul incepe sa creasca pana la Luna Noua, timp de doua saptamani.

Ziua este in crestere, la fel si energiile benefice care ne sustin orice proiect pe care il incepem in aceasta perioada. Astfel, acum putem sa ne decidem asupra unei dorinte pe care o incredintam Cerului chiar in momentul trecerii dintre ani, rostind-o in mintea noastra foarte clar. Ea se va implini, cu siguranta, la momentul potrivit.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
77

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
89

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
120

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...