Vezi ce strazi din municipiul Botosani intra in reparatii!

Vezi ce strazi din municipiul Botosani intra in reparatii!
Pe langa lucrarile deja demarate in municipiul Botosani, pe strazi si trotuare, in perioada imediat urmatoare se vor deschide noi santiere.

Este vorba de reabilitarea de trotuare si alei, asfaltarea de strazi si amenajarea a 500 de locuri de parcare noi.

Toate aceste investitii se vor face cu bani din bugetul local, iar costurile se ridica la 2,8 milioane de lei.

Primele lucrari vor fi demarate in cartierul din zona Scolii numarul 7, unde vor fi reabilitate strazile si aleile, iar pe locul fostului parc de joaca va fi amenajata o parcare. Investitia se ridica la 300.000 de lei.

Lucrari de reparatii vor fi facute si pe strada Stefan cel Mare, in spatele magazinului Pita, unde se va muta platforma de gunoi si se vor moderniza parcarile existente, dar vor fi facute si alte 50 de locuri de parcare noi.

De asemenea, se vor moderniza si aleile de acces, valoarea lucrarilor fiind estimata la 300.000 de lei. Si in parcarea de la Piata Viilor vor fi facute unele lucrari, in valoare de 115.000 lei.

Municipalitatea va finaliza si reabilitarea trotuarelor de pe strada Marchian, pe partea unde nu s-a putut interveni pana acum din cauza lucrarilor facute de furnizorii de utilitati.

“Trotuarul de pe Marchian, de pe partea dreapta cum se urca, va fi pavelat, lucrarea fiind evaluata la 120.000 de lei. Noi am facut partea cu spitalul, acum facem si partea opusa. Finalizam, de asemenea, lucrarile de la ANL Calugareni, aici lucrarea fiind destul de mare, in valoare 360.000 lei. Lucram acum si finalizam lucrarile si in spate la Directia Muncii si la blocurile de garsoniere. Am evaluat la 150.000 lei plombarile pe care o sa trebuiasca sa le facem pe anumite strazi", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Si strada Octav Onicescu intra in reparatii. Aici deja au inceput lucrarile de largire a strazii, dinspre Calea Nationala si vor continua pana la Bulevardul “Mihai Eminescu".

Totodata, se vor pune pavele si pe trotuare, lucrarea ridicandu-se la aproape 200.000 de lei.

Reparatii vor fi facute si pe strada din spatele Primariei Botosani, dar si pe strada dinspre Cuza Voda catre Morga Spitalului Judetean, unde investitia este evaluata la 70.000 de lei. Si pe strada Carmen Silva au fost demarate lucrari de reabilitare, in valoare de peste 100.000 de lei, precum si in zona Gradinitei 19.

Toate aceste lucrari vor fi executate de firma Conrec. “Aceste investitii au fost evaluate undeva la 2,8 milioane lei, in conditiile in care noi avem in buget 2 milioane lei. Va trebui, probabil, sa mai facem o rectificare de buget“, a precizat Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
67

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
33

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
60

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...