Vezi ce spune seful DSPSA despre proiectarea instalatiei de nocturna de la Stadion

Dupa acuzatiile lansate in cadrul unei conferinte de presa de viceprimarul Cosmin Andrei, privind modul in care Directia Servicii Publice, Sport si Agrement a atribuit contractul pentru proiectarea instalatiei de nocturna la Stadionul Municipal, directorul DSPSA, Eugen Turcanu, a venit cu clarificari legate de aceasta atribuire, dar si cum a fost stabilit pretul.

Potrivit acestuia, in pretul de 1,6 milioane de euro din devizul inaintat de societatea Elpro, care s-a ocupat de proiectare, este inclusa, pe langa executia instalatiei de nocturna, si executia instalatiei de incalzire a gazonului, dar si alimentarea cu energie electrica, care ar costa circa 220.000 de euro.

Directorul DSPSA, Eugen Turcanu, sustine ca s-a luat legatura cu mai multe firme din tara specializate pe acest tip de proiectare, dar nimeni nu s-a aratat interesat, dat fiind ca sunt multe lucrari pe partea de instalatie electrica, motiv pentru care s-a ajuns ca acest contract sa fie dat firmei Elpro, specializata in acest domeniu.

“In data de 4 octombrie am primit de la domnul viceprimar o adresa sa urgentez si sa demarez pana pe data de 30 octombrie procedura de achizitie a unui contract in vederea proiectarii. Am avut discutii cu firme care se ocupa, din intreaga tara, si au spus ca nu se baga decat pe partea de nocturna. Din acest motiv am mers pe o firma autorizata din punct de vedere al retelor electrice in materie de proiectari electrice. O firma cu mare experienta in acest domeniu", a declarat Eugen Turcanu.

Acesta a tinut sa mentioneze ca a avut loc o intalnire cu reprezentantii firmei care au facut proiectarea si cu consultantii cu care acestia au lucrat, si li s-a adus in vedere ca pretul de 1,6 milioane de euro este mult prea mare, motiv pentru care s-a cerut sa se faca anumite modificari asfel incat sa se ajunga la o reducere a devizului cu circa 20%.

In plus, directorul DSPSA a mai precizat ca acest cost ridicat avansat in prima instanta se datoreaza si faptului ca in timpul proiectarii a fost schimbata solutia tehnica, la cererea celor din Executivul Primariei, costurile fiind mari din cauza faptului ca s-a cerut ca stalpii sa fie amplasati in afara Stadionului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...