Vezi ce se intampla cu asistentii medicali de la Spitalul Mavromati, pensionati fortat! DOCUMENT

Vezi ce se intampla cu asistentii medicali de la Spitalul Mavromati, pensionati fortat! DOCUMENT
Situatia celor 74 de asistenti medicali de la Spitalul Judetean Mavromati, carora le-au fost desfacute contractele de munca, pe motiv ca au implinit varsta pensionarii, in baza unei legi care le anula cadrelor medicale dreptul de a-şi prelungi activitatea pană la împlinirea varstei de 65 de ani, este pe cale sa se rezolve, in favoarea acestora.

In urma demersurilor facute de liderii Sanitas Botosani, la Ministerul Sanatatii, in urma cu cateva zile acestia au primit o informare potrivit careia a fost adoptata o Ordonanta de Urgenta care le da posibilitatea asistentilor medicali sa ramana in campul muncii pana la varsta de 65 de ani, indiferent de sex.

In aceste conditii, asistentele medicale de la Spitalul Judetean carora le-au fost desfacute contractele de munca si apoi reangajate pe perioada determinata, vor putea fi angajate, in baza acestui act normativ, pe perioada nedeterminata.

Noi am solicitat rezolvarea situatiei unice pe tara a colegilor carora le-a fost desfacut contractul pe perioada nedeterminata in vederea pensionarii. Totul era bulversat, in sensul ca trebuiau sa iasa foarte multe colege la pensie si ramaneau lucrurile cam greu de organizat. Prin Ordonata 23 s-a reglementat situatia. La noi nu s-a mai avut rabdare sa se stea o luna de zile pana la hotarari definitive, pentru ca Ministerul Sanatatii a dat niste semnale sa nu se pensioneze si se putea amana. Pentru ca lucrurile nu au mers asa cum a trebuit, noi am facut o solicitare la Ministerul Sanatatii sa vedem cum procedam ca sa iesim din acest impas. Aceasta Ordonanta 23 a trecut de Senat, cu modificarea ca asistentii medicali care au fost pensionati in perioada 14 aprilie-15 mai vor fi reangajati pe perioada nedeterminata Se specifica in mod concret ca asistentii vor fi pensionati la varsta de 65 de ani, indifferent de sex, iar pentru cei pentru care s-a grabit unitatea sa desfaca contractul de munca se revine. Asteptam ca in prima sesiune a Parlamentului, la nivelul Camerei Deputatilor sa se aprobe aceasta lege si lucrurile sa se clarifice, a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas Botosani.

Decizia luata de conducerea spitalului acum doua luni de a desface contractile de munca asistentilor care au implinit varsta de pensionare a creat un val de nemultumire in randul celor aflati in aceasta situatie, problema fiind adusa si in atentia Ministrului Sanatatii, cu prilejul vizitei sale la Botosani.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
5

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
61

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
25

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...