Vezi ce proiecte vor primi finantare prin POR!

Vezi ce proiecte vor primi finantare prin POR!
Mai multe proiecte din judetul Botosani, ce vizeaza modernizari de drumuri judetene, reabilitarea unor cladiri de patrimoniu, a unor unitati de invamanat sau de dezvoltare a microintreprinderilor, au fost incluse pe listele de rezerva in vederea obtinerii finantarii in cadrul Programului Operational Regional.

In ceea ce priveste reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, sunt cinci proiecte, respectiv modernizare traseu regional Dorohoi-Racovat-tronsonul Ibanesti-Cristinesti-Baranca-Fundu Hertii-Racovat, in lungime totala de 15 kilometri, suma solicitata pentru aceasta investitie fiind de 17,7 milioane de lei.

Pe lista se mai afla si proiectele: Modernizare E58-Copalau-Cerbu-Dracsani-DJ 297, cu 15,2 milioane de lei, Modernizare DJ 293 A, Viisoara-Cuza Voda, cu 9,6 milioane de lei, Modernizare DJ 282H Calarasi-Libertatea-DN 24C, cu 4,4 milioane de lei si Modernizarea DJ 207N, Botosani-Curtesti-Cristesti-DN 28B, investitie ce se ridica la 26,06 milioane de lei.

La domeniul “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formarea profesionala continua a fost inclus pe lista de rezerva proiectul privind “Reabilitarea si modernizarea Corp C, Internat, Corp A, Cantina si incinta, Grup Scolar “Petru Rares“ Botosani", suma solicitata fiind de 5,5 milioane de lei.

Printre proiecte se numarara si cateva referitoare la “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor": Start-Construct in Alfa Land cu 851.000 lei, Modernizare prin inovare a productiei de confectie metalica-835.000 lei, Dezvoltarea productiei si cresterea competitivitatii prin achizitie de echipamente performante la SC Romed SRL-846.000 lei, Extinderea si modernizarea activitate productie broderii personalizate prin achizitia unui sistem de proiectare si taiere laser-138.000 de lei.

Pe lista de asteptare sunt si doua poriecte care vizeaza restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, fiind vorba de “Valorificarea potentialului turistic si conservarea mostenirii culturale a orasului Flamanzi, prin restaurarea si interconectarea monumentelor istorice de patrimoniu cultural local intr-un ansamblu reprezentativ pentru turismul cultural-istoric", proiect in valoare de 4,5 milioane de lei si Reabilitarea si valorificarea durabila a obiectivului de patrimoniu Complexul Monahal Cosula", pentru care a fost solicitata o finantare de 14,6 milioane de lei.

“Avand in vedere ca multe proiecte au fost licitate cu sume mult mai mici si au mai fost aplicate si corectii financiare, s-a adunat o suma de bani. Pentru judetul Botosani, numai pentru drumuri avem 1.200 de miliarde de lei si speram ca pana la 1 ianuarie sa semnam contractul", a spus Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
20

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
121

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
82

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...