Vezi ce investiţii va face municipalitatea botoşăneană în acest an!

Primarul Ovidiu Portariuc a prezentat o listă cu principalele investiţii care se vor derula în acest an în municipiul Botoşani, consilierii locali urmând a aproba bugetul pe 2014 în data de 3 februarie.

Potrivit proiectului de buget, veniturile totale pentru acest an sunt de 200,59 milioane de lei, cheltuielile secţiunii de dezvoltare fiind în sumă de 40,9 milioane de lei.

"S-a mers pe continuarea investiţiilor începute, după care trecem la altele noi", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Pe lista investiţiilor a fost trecută modernizarea Stadionului Municipal, rata a doua de plată în valoare de 700.000 de lei, realizarea Parcului Cornişa, pentru care s-au prins 13 milioane de lei, urmând să fie adăugat şi creditul de 24 de milioane pe care urmează să îl ia municipalitatea, până acum fiind realizate lucrări de aproximativ 4 milioane de lei.

Se continuă reabilitarea Parcului Curcubeului, se finalizează lucrările la Parcul Mihai Eminescu, va fi reabilitată instalaţia electrică de la creşa municipală, extinderea reţelei de iluminat, execuţia utilităţii, ultima fază, la ANL Cişmea, reabilitarea termică a blocurilor pentru care s-au alocat 1,4 milioane de lei, în prima fază, pentru blocurile de pe strada Împărat Traian, Tudor Vladimirescu şi Săvenilor.

Se va achita rata a doua pentru padoc, în valoare de 400.000 de lei, va fi extinsă reţeaua de supraveghere video pentru care s-au prins în buget 160.000 de lei.

"În funcţie de harta configurată de cei de la Poliţia Municipală, împreună cu Poliţia Locală şi domnul viceprimar, se va extinde această reţea. Ei au stabilit priorităţile, intersecţii, zone cu infracţionalitate", a spus edilul-şef al municipiului.

Vot fi alocaţi 400.000 de lei pentru Locativa pentru reabilitarea imobilelor din Centrul Vechi, inclusiv utilităţi pentru spaţii comerciale, va fi extins Cimitirul Eternitatea, suma prinsă fiind de 240.000 de lei, şi va fi amenajat Cimitirul Pacea.

De asemenea, vor fi amenajate noi fântâni arteziene în sensurile giratorii şi continuă reabilitarea şi modernizarea punctelor termice pentru care s-au alocat 2,3 milioane de lei.

În acest an municipalitatea doreşte implementarea unui soft de identificare a tuturor situaţiilor din municipiu, cum ar fi gropile din carosabil, astfel încât să fie trimise în timp real de orice cetăţean, (centralizează şi trimite direct către direcţii), pentru această investiţie fiind alocată suma de 80.000 de lei

Vor fi achiziţionate calculatoare noi la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, va fi realizat un proiect tehnic pentru orăşelul copiilor din Parcul Mihai Eminescu, pentru care s-au prins în buget 10.000 de lei, va fi făcut sistem de irigaţii parcuri.

De asemenea, anul acesta se începe reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...

Procesiune și recital de pricense la una dintre cele mai căutate mănăstiri din Botoșani!

astăzi, 10:44

Luni, 23 septembrie, Mănăstirea Gorovei își serbează hramul Icoanei Făcătoare de Minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Sărbătoarea începe de duminică, 22 septembrie, la o...