Vezi ce au hotărât consilierii locali în legătură cu intersecţia morţii!

Situaţia intersecţiei Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş a fost motiv de discuţie în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi făcea referire la rectificarea bugetului local, prin alocarea unei sume de 600.000 de lei pentru amenajarea unui sens giratoriu în această intersecţie.

Părerile aleşilor municipali în ceea ce priveşte modul în care ar putea fi rezolvată problema din această intersecţie au fost împărţite. Dacă unii au spus că amplasarea unor semafoare ar fi o variantă bună şi ieftină, alţii au susţinut necesitatea amenajării unui sens giratoriu.

“Nu am putea înlocui acea idee de sens giratoriu cu amplasarea unor semafoare? Costurile ar fi mult mai mici şi am rezolva poate alte probleme pentru comunitate", a spus Ady Petruşcă.

“Nu am discutat expres despre această soluţie tehnică pentru acest sens giratoriu într-o şedinţă de sistematizare a circulaţiei, dar din discuţiile informale cu colegii din această comisie s-a agreat şi această variantă cu instalarea semafoarelor, ţinând cont că acolo drumul nu este în aliniament şi lucrările sunt destul de laborioase, drept dovadă şi suma destul de consistentă pentru rezolvarea acestei probleme", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus că nu costurile ar trebui luate în calcul, ci care variantă este mai sigură pentru participanţii la trafic.

“Să ne spuneţi care soluţie este mai sigură pentru că asta ne interesează în primul rând, dincolo de costurile unei asemenea intervenţii prioritară pentru noi este siguranţa cetăţeanului. Care dintre aceste soluţii este mai pretabilă pentru a creşte gradul de siguranţă în trafic?", a spus primarul în intervenţia sa.

Eugen Ţurcanu: “Cred că cea mai simplă soluţie este să punem o barieră dacă domnul primar are dubii. Varianta sensului giratoriu este cea mai ieftină. Semafoarele presupun, pe lângă faptul că trebuie să săpăm toată intersecţia ca să băgăm cabluri, presupune investiţii în sistem care ulterior generează costuri în fiecare an, cu serviciile de întreţinere. Cea mai ieftină şi mai viabilă soluţie este sensul giratoriu.

Cătălina Lupaşcu: Mai avem foarte puţin şi suntem campioni la dat cu părerea. Domnule Cosmin Andrei, dacă eraţi pragmatic aţi fi montat un sens giratoriu din plastic şi poate aţi fi salvat vieţi omeneşti.

Cosmin Andrei: “Stimată domană, cu tot respectul, văd că v-aţi dat cu părerea şi aţi spus o prostie. Nu poate fi montat un sens giratoriu din plastic cum vreţi dvs".

În cele din urmă s-a decis alocarea unei sume de 600.000 de lei pentru amanejarea unui sens giratoriu.

 

Spune-ne opinia ta