Vezi ce a stabilit ADI EcoProces în ceea ce privește problema gunoiului din județ!

Vezi ce a stabilit ADI EcoProces în ceea ce privește problema gunoiului din județ!
Problema deșeurilor din județ a fost dezbătută din nou, luni dimineață, în cadrul ADI Eco Proces, la întâlnirea de la Instituția Prefectului participând și reprezentanții Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai Urban Serv.

Adi EcoProces va înainta un proiect de hotărâre Consiliului Local Botoșani privind condițiile în care vor putea fi depozitate deșeurile din județ la depozitul temporar din municipiul Botoșani, proiect care va fi supus dezbaterii și aprobării în ședința extraordinară ce va avea loc astăzi, de la ora 14.30.

"S-a aprobat o hotărâre a ADI EcoProces prin care să spunem că se finalizează toată problema aceasta care a apărut cu deșeurile. În cazul în care toate UAT-urile vor da hotărâri ale Consiliiilor Locale în care se angajează să suporte cheltuielile de relocare când se va pune problema de la groapa de la Botoșani la Stăuceni. Practic, gunoiul la ora aceasta se preia  la aceleași tarife care au fost până la izbucnirea scandalului", a precizat Gheorghe Sorescu, președintele ADI EcoProces.

Primarul Ovidiu Portariuc a spus că prin implicarea Consiliului Local problema se rezolvă temporar și a reiterat ideea că rezolvarea acestei situații este responsabilitatea celor de la Consiliul Județean.

"Chiar dacă domnul președinte al Consiliului Județean nu a fost prezent, am încercat în lipsa domniei sale să găsim până la urmă o soluție pentru oamenii din județ. Municipiul Botoșani a oferit de data acesta o soluție, și încearcă să salveze situația, dar i-am atenționat că dacă în jumătate de an nu își rezolvă problemele va fi foarte dificil să mai putem interveni în continuare pentru că e limitată și capacitatea de stocare a depozitului de la Botoșani. Nu vrem să avem noi o problemă pe care nu au putut alții să o gestioneze", a spus și primarul Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
92

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
161

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
821

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...