Vezi ce a aflat DSVSA Botosani in cazul capetelor si copitelor de cai gasite la Suharau! FOTO

Vezi ce a aflat DSVSA Botosani in cazul capetelor si copitelor de cai gasite la Suharau! FOTO
Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Botosani se afla aproape de final cu verificarile efectuate in cazul capetelor si copitelor de cai gasite la Suharau.

Deocamdata nu se stie de unde au aparut resturile acolo, insa s-au aflat anumite detalii si anume ca cei 117 cai au fost impuscati in cap, insa nu in aceeasi perioada.

"Sunt cam pe ultima suta de metri verificarile efectuate de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in legatura cu capetele de cai si copitele gasite la Lisna, Suharau. Din verificari, pe uz de abatorizare, pe unitati de procesare carne si unitati de carmangerie si macelarie au fost doar cateva deficiente care nu duc la niciun indiciu pe ancheta pe care am facut-o. Singura situatie relevanta o putem gasi in buletinul de analiza. Colegii mei s-au deplasat din nou la fata locului sa vedem daca ceea ce am gasit este pe cele 117 capete de cai si anume o gaura frontala de 1,5 mm, ceea ce ne duce la o concluzie ca sacrificarea s-a facut cu un asomator", a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botosani.



Aceasta a mai precizat ca in judetul Botosani exista un singur abator care sacrifica animalele prin asomare, iar numarul capselor intrate corespunde cu numarul animalelor sacrificate in respectiva unitate.

"In urma verificarilor nu am niciun indiciu ca acele capete de cai ar proveni din unitatile de abatorizare din judetul Botosani", a adaugat sefa DSVSA Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
67

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
117

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
251

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...