Vezi cât ar putea costa locuințele construite de chinezi! GALERIE FOTO

500 de apartamente ar dori chinezii să construiască la Botoșani, fiind interesați să dezvolte astfel de proiecte imobiliare și în alte orașe din Regiunea de Nord-Est.

Reprezentanții companiei China Civil Engineering Construction Corporation au avut, joi după-amiază, o discuție cu primarul Ovidiu Portariuc legat de dezvoltarea unui astfel de proiect imobiliar la noi în oraș.

În cazul în care și în urma discuțiilor ulterioare se va perfecta o înțelegere între municipalitate și compania chineză, se va merge pe modelul locuințelor construite tot de o firmă din China, la Craiova.

“Am abordat în primul rând fezabilitatea unui asemenea proiect în Botoșani. E necesar să stabilim un segment al cererii solvabile pentru locuințe. Există interes nu doar pentru zona municipiului Botoșani, ci pentru întreaga zonă de Nord-Est. În funcție de concluziile acestei vizite în perioada următoare vom trece la următoarele faze de discuție. Se va merge pe modelul de locuințe construite de la Craiova. Chiar am discutat cu cei de la Craiova să vedem modelul de concesiune stabilit acolo.
Practic, Primăria va scoate acest teren la concesiune, constructorul va finanța"
, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.
 
Locuințele ridicate de chinezi vor fi scoase mai apoi la vânzare, deocamdată nefiind avansate prea multe cifre.

“Discutăm despre un studiu de piață, prețurile probabil vor fi într-o marjă între 350 și 400 de euro pe metru pătrat, dar în această fază nu putem avansa prea multe date. Există posibilitatea ca ulterior și Primăria să achiziționeze o parte din aceste apartamente pentru a le oferi către închiriere. Vom vedea formulele de colaborare existente", a mai spus edilul șef al urbei.

Reprezentanții companiei chineze nu au dorit să facă vreo declarație după întâlnirea cu primarul Ovidiu Portariuc.

Aceștia au efectuat și o vizită în teren, pe Șoseaua Iașului, acolo unde ar putea fi ridicate locuințele, suprafața ce ar putea fi pusă la dispoziție, pe terenurile Armatei, fiind de 10 hectare.













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

Sunday, 13 October 2024

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...