Vezi care sunt principalele obiective ale primarului Ovidiu Portariuc, în anul 2014!

Vezi care sunt principalele obiective ale primarului Ovidiu Portariuc, în anul 2014!
Primarul Ovidiu Portariuc a prezentat, luni, o parte dintre cele mai importante obiective pe care le are pentru anul 2014.

Potrivit edilului șef al municipiului, principalul său obiectiv îl reprezintă deschiderea șantierului pentru realizarea locuințelor pentru tineri, pe terenurile armatei.

“Documentația a fost finalizată, am sperat să intre în ultima ședință de Guvern din acest an, nu s-a întâmplat și vreau ca în luna ianuarie să intre acest proiect pentru preluarea terenurilor, urmând ca în 2014 să alocăm resursele bugetare pentru aducerea utilități și pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal urmând ca pe final de an să putem începe efectiv lucrările la partea de construcții", a spus primarul.

Pe lista obiectivelor a fost trecută și continuarea lucrărilor la proiectul Cornișa, finalizarea lucrărilor la strada Primăverii până în toamna anului viitor, inițierea primelor proiecte pe Zona Metropolitană, cum ar fi transportul integrat și proiecte pe zona culturală, turistică, dar și modernizarea Stadionului Municipal.

Portariuc își dorește ca în 2014 să se înfiinteze la Botoșani și o școală de meserii.

“Vine în continuarea obiectivului privind crearea de locuri de muncă. Investitorii caută pe lângă infrastructură foarte bună și forță de muncă bine pregătită și adaptată la necesitățile lor. Este vorba de meserii cerute pe piața muncii din Botoșani, cum ar fi în construcții, confecții, electrotehnică", a menționat edilul.

Un alt obiectiv îl reprezintă începerea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu, dar și continuarea programului de asfaltări în municipiu prin includerea a încă 20 de străzi, mai ales din zone care până acum nu au beneficiat de infrastructură modernă.

În 2014 îmi doresc înființarea centrului sportiv național, realizarea forumului investitorilor precum și inaugurarea Centrului Național de Informare Turistică. Anul viitor vor fi pregătite și studiile de fezabilitate pentru proiecte pentru perioada 2014-2020. Trebuie să fim pregătiți pentru atragerea fondurilor pe perioada următoare și va fi foartă multă presiune pe serviciile de specialitate din cadrul Primăriei", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
39

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
19

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
62

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...