Vezi cand vor fi recuperate zilele libere din 24 si 31 decembrie!

Vezi cand vor fi recuperate zilele libere din 24 si 31 decembrie!
Bugetarii vor beneficia de mai multe zile libere in luna decembrie, conform unui proiect de act normativ  aprobat in sedinta de astazi a Guvernului, care stabileste ca zilele de 24 si 31 decembrie 2012 vor fi zile nelucratoare pentru personalul din sectorul bugetar. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Conform Codului Muncii, in luna decembrie sunt 3 zile libere: 1 decembrie si 25 si 26 decembrie, adica prima si a doua zi de Craciun. Totusi, in acest an, personalul din sectorul bugetar va beneficia de mai multe zile libere in luna care urmeaza, intrucat un proiect de hotarare care aduce modificari in acest sens a fost aprobat in sedinta de astazi a Guvernului, a anuntat Andrei Zaharescu.
 
Concret, este vorba de zilele de 24 si 31 decembrie, care au fost declarate zile libere in acest an.
 
Astfel, odata aprobat proiectul de act normativ, bugetarii se vor bucura, la sfarsit de an, de nu mai putin de 7 zile libere, daca adaugam si zilele de 1 si 2 ianuarie:
 • 1 decembrie;
 • 24, 25 si 26 decembrie;
 • 31 decembrie;
 • 1 si 2 ianuarie.
 
Purtatorul de cuvant al Executivului a mentionat, totodata, ca cele 2 zile vor fi recuperate de salariati in datele de 12 si 19 ianuarie 2013.

 
Totusi, conform declaratiilor lui Zaharescu, nu toti bugetarii vor beneficia de aceasta facilitate. Astfel, actul normativ aprobat astazi prevede ca ziua libera NU se va acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
 
De asemenea, ziua libera nu va fi acordata nici magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea implicate in solutionarea proceselor cu termen in 24 si 31 decembrie si nici participantilor in aceste procese.
 
Potrivit prevederilor stabilite de Codul Muncii, seria zilelor nelucratoare incepe chiar din aceasta saptamana, intrucat Ziua Sfantului Andrei, 30 noiembrie, a fost declarata recent sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
43

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
96

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
33

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...