Vezi cand va fi instiintat prefectul cu privire la schimbarea viceprimarului! Andrei spune ca votul a fost ILEGAL! Vezi de ce!

Eugen Turcanu, ales de consilierii municipali sa ocupe functia de viceprimar in locul lui Cosmin Andrei, trebuie sa mai astepte cateva zile pana cand va fi viceprimar cu acte in regula.

Ioan Apostu, secretarul Primariei, spune ca miercuri va instiinta oficial Institutia Prefectului despre cele doua hotarari ale Consiliului Local, respectiv de schimbare din functia de viceprimar a lui Cosmin Andrei si de numire a lui Eugen Turcanu.

"Am contrasemnat cele două hotărâri. Am fost operativ, termenul era de 10 zile. În cursul zilei de miercuri voi face comunicarea oficială către Instituţia Prefectului, iar în cursul zilei de joi voi face comunicarea oficială către cei interesaţi.", a declarat Ioan Apostu.



Totusi, Cosmin Andrei spune ca votul de luni a fost ilegal si asta pentru ca s-au schimbat membrii comisiei de validare a voturilor, dupa ce social-democratii au parasit sala. Andrei spune ca membrii puteau fi schimbati doar cu un proiect de hotarare, care nu a existat in acea sedinta extraordinara.

"Din punctul meu de vedere totul este ilegal. Prima comisie a fost hotarata dupa o hotarare a Consiliului Local si nu putea fi schimbata printr-o sedinta extraordinara pentru ca nu aveau un proiect pe odinea de zi. Comisia de validare poate fi schimbata printr-o alta hotarare a Consiliului Local, iar asta nu era pe ordinea de zi la sedinta extraordinara. Ei nu pot schimba membrii din comisie asa, cum nu poate Consiliul Local sa schimbe premierul Romaniei. Este nevoie de un aviz de legalitate pentru a nu incalca legea, respectiv de la domnul secretar si de la domnul prefect", a mentionat Cosmin Andrei.

Grupul de consilieri PSD se gandeste deja sa conteste hotararile Consiliului Local de luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...